Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pirkanmaan alkuvuosi – kasvu jatkui myös poikkeuksellisissa olosuhteissa

TIEDOTE 18.8.2020

Vuoden 2020 ensimmäinen vuosipuolisko on ollut poikkeuksellinen. Koronapandemian vuoksi talous ja sijoitusmarkkinat heikkenivät selvästi ja tämä näkyi myös LähiTapiola Pirkanmaan tuloskehityksessä tammi-kesäkuussa.

Yhtiön liiketulos ja kokonaistulos alenivat verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan sijoitusmarkkinoiden voimakkaiden liikkeiden johdosta. Kasvu kuitenkin jatkui, asiakkaat luottavat yhtiöön.

Tammi-kesäkuussa LähiTapiola Pirkanmaan vahinkovakuutustoiminnan maksutulo oli 35,2 miljoonaa euroa. Maksutulossa oli kasvua 8,8 prosenttia vuodentakaisella verrattuna. Liikevoittoa kertyi 0,5 miljoonaa euroa. Tulosta heikensi sijoitusmarkkinan lasku koronasta johtuen. Toimintakulut pienenivät vuoden aikana, samoin yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua pieneni ollen 95,2 prosenttia.

Vaikka pandemian negatiiviset vaikutukset sijoitusmarkkinoihin ovat palautuneet selvästi maaliskuun lopun tasolta, sijoitustoiminnan tuotot olivat tappiolliset kesäkuun lopussa. Sijoitustoiminnan nettotuotto sitoutuneelle pääomalle painui miinukselle 2,6 prosenttia. Yhtiö on kuitenkin vakavarainen ja kestää poikkeusliikkeet sijoitusmarkkinoilla.

LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuuselan kommentit:

Vakuutusmyynnin volyymimme ja asiakasmäärämme kasvoivat ilahduttavasti myös poikkeuksellisessa tilanteessa. Taloudellisen toimeliaisuuden ja liikkumisen vähentymisellä sekä yleisen varovaisuuden lisääntymisellä oli kevään aikana korvauskuluja laskeva vaikutus. Korvauksia maksoimme 20,8 miljoonaa euroa, joka on 3,3, prosenttia vähemmän vuodentakaiseen lukuun verrattuna.

Liikennevakuutuksen markkinaosuutemme Pirkanmaalla on edelleen jatkanut kasvuaan (Trafi-luku 06-2020 27,5 % (+ 1,35 %-yks) ja LähiTapiolassa vakuutettujen ajoneuvojen 100 000 kappaleen rajapyykki rikkoutui kesän aikana. Koronapandemian hiljentämä autokauppa vaikutti jonkin verran LähiTapiolan autovakuutusten myyntiin etenkin huhtikuussa. Myynti on sen jälkeen palautunut lähes ennalleen.

Maksoimme asiakkaillemme alkuvuoden aikana keskittämisetuina 3,3 miljoonaa euroa, joka sisältää myös vakuutusmaksuista kertyneen S-ryhmän Bonuksen 0,9 miljoonaa euroa.

Koronapandemia vaikutti sekä henkilö- että yritysasiakkaisiimme, joita tuimme tarjoamalla erilaisia asiakasjoustoja esimerkiksi maksuaikoihin ja vuokriin.

Teimme myös lahjoituksia paikalliseen koronavastaiseen työhön. 20 000 euron lahjoituksemme turvin SPR Hämeen piiri jakoi 1 200 ruokakassia eri puolilla Pirkanmaata. ViaDia ry:n ruoka-aputoiminnan tueksi ja akuuttiin tarpeeseen lahjoitimme kylmähuoneen. Pirkanmaalaiset ovat jo monena vuonna päässeet vaikuttamaan hyvien tulosten perusteella annettavien lahjoitusvarojen kohdentamisesta yleishyödyllisille toimijoille. Lue lisää täältä.

Jatkoimme myös muita perinteisiä turvallisuutta edistäviä hankkeitamme. Tampereen kaupunki vastaanotti kesäkuussa lahjoittamamme 15 pelastusrengasta ja defibrillaattorilahjoituksia teimme alkuvuoden aikana viiteen eri kohteeseen. Sydäniskurit löytyvät nyt Tampereen Messukeskuksen A- ja E-hallin nivelestä, Kauppakeskus Veskasta, Hämeenkyrön monitoimitalo Sillasta, Nokian kulttuurikeskus Virrasta ja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön Kalevantien toimitiloista.

LähiTapiola Pirkanmaan pääkonttori ja Tampereen toimistomme muutti vapun jälkeen toimintojamme varten suunniteltuun ja täysin saneerattuun omaan kiinteistöön LähiKulmaan osoitteeseen Itsenäisyydenkatu 11. Nykyaikaiset tilat mahdollistavat paremman palvelukokemuksen asiakkaillemme ja tukevat myös henkilöstön viihtyvyyttä.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Lisätiedot:


Pentti Kuusela
toimitusjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
puh. 044 063 2342