Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pirkanmaan alkuvuosi – asiakasmäärä kasvaa edelleen, isoja tulipalovahinkoja sattui

TIEDOTE 20.8.2019

Pirkanmaalla on sattunut tänä vuonna jopa poikkeuksellisen paljon tulipaloja. Maksoimme LähiTapiola Pirkanmaan omistaja-asiakkaille korvauksia alkuvuonna 20,6 miljoonaa euroa. Siinä on kasvua 12 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

LähiTapiola Pirkanmaan liikevoitto oli tämän vuoden ensimmäiseltä puoliskolta 4,7 miljoonaa euroa, yhdistetty kulusuhde 101,3 ja vakavaraisuussuhde 241 %. Viime vuoden vastaavat luvut olivat liikevoitto 2,8 miljoonaa ja yhdistetty kulusuhde 96,3 ja vakavaraisuussuhde 231 %.

Vakuutusmaksutulo jatkoi ripeää kasvuaan. Kasvuprosentti oli viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 5,1. Liikennevakuuttamisen markkinaosuus kohosi 26,3 prosenttiin. Se on LähiTapiola Pirkanmaan ennätys.

- Asiakasmäärien lisäykseen täytyy olla tyytyväinen. Vakuutusmaksutulomme kasvaa, meille tulee uusia asiakkaita. Vakuutustemme hintoja emme ole lähteneet nostamaan. Lisäksi toimimme aidosti paikallisesti. Pirkanmaalaisuus on arvomme, jota omistaja-asiakkaamme arvostavat, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela kertoo.

Liikennevahinkoja korvasimme vähemmän, mutta tulipaloja enemmän. Pirkanmaalla on sattunut tänä vuonna jopa poikkeuksellisen paljon tulipaloja.

- Vahinkovakuutusyhtiön ydintoimintaa on korvata asiakkailleen sattuvia vahinkoja. Vuoden ensimmäisten kuuden kuukauden arkirutiinimmekin ovat osoittaneet sen todeksi. Paikallinen korvaushenkilöstömme on ollut kaikissa merkittävissä vahingoissa henkilökohtaisesti yhteydessä asiakkaisiimme, Kuusela tähdentää.

LähiTapiola Pirkanmaan sijoitustuotot olivat 3,9 % ja viime vuonna vastaava prosenttiluku oli 0,9 %. Osakesijoitukset tuottivat alkuvuonna sangen hyvin. Sen sijaan loppuvuoden näkymät ovat synkentyneet.


Luvut ovat tilintarkastamattomia.


Lisätiedot:

Pentti Kuusela
toimitusjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
puh. 044 063 2342
pentti.kuusela@lahitapiola.fi