Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pirkanmaa jatkoi kasvuaa saavuttaen alueellista markkinajohtajuutta

TIEDOTE 17.2.2021

LähiTapiola Pirkanmaan vuosi 2020 sujui sekä liiketoiminnallisesti että tuloksellisesti hyvin koronapandemiasta huolimatta. Yhtiön vakavaraisuus säilyi vahvana. Vaikka taloudellisen aktiivisuuden väheneminen aiheutti keväällä vahinkomäärien laskua, asiakasmäärän kasvusta johtuen korvauksia maksettiin lähes jopa hieman enemmän edellisvuoteen nähden.

LähiTapiola Pirkanmaan liikevoitto oli 4,9 miljoonaa euroa ja kokonaistulos 5,3 miljoonaa euroa. Vahinkovakuutusten maksutuloa kertyi 62,6 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edellisvuoteen nähden 9,1 %. Sijoitustoiminnan nettotuotto sitoutuneelle pääomalle oli ailahtelevana koronavuonna lopulta 1,2 prosenttia. Yhtiö on tehostanut liikekulujaan jo useampana vuonna sekä säilyttänyt hyvän kannattavuustason. Vahinkoja sattui koronavuonna maltillisesti, jolloin myös yhdistetty kulusuhde madaltui edellisvuoteen nähden. Liikennevakuutuksen markkinaosuus jatkoi kasvuaan jo neljättä vuotta (Trafi-luku 28,54 % 12-2020).

*Vertailukelpoisista luvuista eliminoitu kesken vuoden tehtyjen vakuutusmaksuvastuun muutoksen sekä laskuperustekoron alentamisen vaikutukset. Luvut ovat tilintarkastamattomia.


LähiTapiola Pirkanmaa jakoi viime vuonna keskittämisetuina 6,7 miljoonaa euroa, joka sisältää myös vakuutusmaksuista asiakkaille maksetun S-ryhmän Bonuksen 1,9 miljoonaa euroa. Yhtiön maksama yhteisövero oli 1,03 milj. euroa (1,65 milj. euroa v. 2019). Korvauksia maksettiin 42,6 miljoonaa euroa (42,1 milj. euroa v. 2019).

Kasvun takana tyytyväiset asiakkaat sekä aktiivinen ja asiantunteva henkilöstö


LähiTapiola Pirkanmaan asiakasmäärä jatkoi kasvuaan ollen vuoden lopussa 96 200 asiakasta. Uusia asiakkaita yhtiö sai 13 500 (13 000 v. 2019) ja uusia liikennevakuutuksia 10 600 kappaletta (9 100 v. 2019).

- Pirkanmaalaiset luottavat meihin. Olen tyytyväinen siihen, että tulos syntyy asiakasmäärän kasvulla eikä vakuutusmaksujen korotuksella. Toki se vaatii myös meiltä itseltämme onnistumisia. Aktiivinen ja asiantunteva myynti- ja asiakaspalvelutyö on avainasemassa. Uskon, että vakuutusalalla ihmisten rooli tulee säilymään tärkeänä jatkossakin, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela kertoo.

LähiTapiola Pirkanmaan toimistot olleet avoinna läpi korona-ajan.

- Omistaja-asiakkaamme ovat toimintamme keskiössä. Henkilökohtaiselle ja paikalliselle palvelulle on tarvetta digitalisoituvassa maailmassa. Meillä on 13 toimistoa ja ne ovat olleet avoinna läpi korona-ajan. Hyvän asiakaskokemuksen eteen olemme ponnistelleet niin henkilö- kuin yritysasiakaspalvelussa kuin korvauspalvelussakin. Esimerkiksi paikallinen yrityspalvelukeskuksemme on saanut kiitosta asiakkailtamme, toimitusjohtaja Kuusela kertoo.

- Loppukeväästä muutimme moderneihin remontoituihin työtiloihin ja uuteen pääkonttoriimme LähiKulmaan. Etätyötä olemme jaksottaneet korona-aikana tiimeittäin kahden viikon jaksoihin siten, että puolet tiimistä työskentelee etänä ja puolet toimistolla. Näillä tekijöillä on ollut merkittävä vaikutus henkilöstömme tyytyväisyyteen, Kuusela kuvailee.

Kasvun eväitä myös erinomaisesta toimintaympäristöstä


Maakunnan menestyminen, Tampereen seudun vetovoimaisuus ja elinkeinoelämän hyvä vire luovat hyvät toimintaedellytykset myös vakuutusyhtiölle.

- Kasvumme on myös osin vireän toimintaympäristömme ansiota. Pirkanmaalaisena vakuutusyhtiönä olemme vahvasti mukana paikallisessa elinkeinoelämässä. Maksutulostamme suurin osa palautuu suoraan pirkanmaalaisille omistaja-asiakkaille ja liiketoiminnalle paikallisen korvaustoimintamme myötä. Myös LähiKulman remontoimisessa käytimme pirkanmaalaisia urakoitsijoita. Toimintaperiaatteisiimme kuuluu myös sijoittaminen pirkanmaalaisiin rakennushankkeisiin, kuten Kansi- ja Areena-hankkeeseen, Kuusela kertoo.

Aktiivinen toimija Pirkanmaalla


LähiTapiola Pirkanmaa toimii aktiivisesti asiakkaidensa lähielinpiirissä turvallisuutta ja hyvinvointia edistäen.

- LähiLahjoitus-rahastomme avulla tuemme paikallisten yleishyödyllisten yhdistysten ja yhteisöjen toimintaa. Viime vuonna lahjoitimme 111 291 euroa koronan vastaiseen työhön sekä pirkanmaalaisten nuorten mielenterveys- ja peli- ja päihderiippuvuustyöhön. Defibrillaattoreita lahjoitimme 5 kappaletta julkisiin tiloihin eri puolille Pirkanmaata ja pelastusrenkaita 15 kappaletta Tampereen kaupungille. Heijastinliivejä lahjoitimme päiväkoteihin, kouluihin ja harrasteryhmille 4 000 kpl. Käsisammuttimia tarkastimme maksutta 3 600 kappaletta. Aloitimme viime vuonna myös liikenneturvallisuutta edistävän luentokiertueen yläkouluilla ja 2. asteen oppilaitoksissa yhteistyössä Liikenneturvan kanssa. Kiertuetta jatkamme jälleen sitten kun koronatilanne antaa myöden. Asiakkaitamme autoimme koronavuonna erilaisin vakuutusmaksujoustoin ja vuokrahelpotuksin, Kuusela lopuksi kertoo.

Lisätietoja:


Pentti Kuusela
toimitusjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
puh. 044 063 2342
pentti.kuusela@lahitapiola.fi

LähiTapiola-ryhmän tulostiedote saatavilla:

www.lahitapiola.fi/uutishuone

LähiTapiola Pirkanmaan LähiLahjoitukset vuonna 2020:

LähiTapiola Pirkanmaa lahjoitti 70 000 euroa nuorten mielenterveystyöhön ja peli-ja päihderiippuvuustyöhön

LähiTapiola Pirkanmaan lahjoittamalla pakastehuoneella konkreettista apua ViaDian ruoka-aputoimintaan
LähiTapiola Pirkanmaan lahjoituksen turvin jaettiin 1 200 ruokakassia kasvaneeseen ruoka-avun tarpeeseen
Punaisen Ristin perheleiri kokosi lahjoituksen avulla pirkanmaalaisia yksinhuoltajaperheitä yhteen