Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Alkuvuosi erinomainen – palkitsemme omistaja-asiakkaitamme

TIEDOTE 22.8.2018

LähiTapiola Pirkanmaan toiminnan keskiössä on elämänturva, joka merkitsee asiakkaille kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua terveyden, turvallisuuden ja talouden alueilla.

Asiakasmäärämme jatkoi kasvuaan vuoden 2018 alkupuolella. Panostamme alueellamme vahvasti kilpailukykyyn ja alueen kehittämiseen laskemalla liikennevakuutuksen hintoja, rakennuttamalla 95 asunnon kerrostalon Tampereen Tesomalle ja siirtämällä 100 000 € käyttörahastoon tulevia alueellisia lahjoituksia varten. Käyttörahastosta rahaa voidaan lahjoittaa alueellisiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin.

Alkuvuoden avainlukuja:

  • Asiakasmäärämme jatkoi kasvuaan ollen kesäkuun lopussa jo 94 000 asiakasta.
  • Jaoimme asiakkaillemme keskittämisetuina alkuvuonna n. 3,5 miljoonaa euroa ja maksoimme korvauksia n. 16,5 miljoonaa euroa.
  • Ensivakuutuksen maksutulo oli 30 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,8 miljoonaa euroa.
  • Tänäkin vuonna tuemme n. 150 000 eurolla alueen tapahtumia, urheiluseuroja ja kulttuuria. Lisäksi siirsimme viime vuoden tuloksesta käyttörahastoon 100 000 euroa alueellisia yleishyödyllisiä lahjoituksia varten.
  • LähiTapiola Pirkanmaa työllistää 110 henkilöä.

LähiTapiola Pirkanmaan alkuvuosi - toimitusjohtaja Pentti Kuuselan kommentit

Alkuvuoden tulos oli LähiTapiola Pirkanmaalle asiakasmäärän kasvultaan ja tulokseltaan erinomainen. Vahinkoja sattui lukumääräisesti edellistä vuotta lähes 15 % enemmän. Vahinkomäärän kasvu oli suurinta kaskovahingoissa. Tänä vuonna suurpaloilta on vielä vältytty. Myös ukkosmyrskyvahingot onneksi kiersivät meidän toiminta-alueemme.

LähiTapiola Pirkanmaan alkuvuoden kasvuluvut kertovat selkeästi, että paikalliselle vakuutusyhtiölle on kysyntää. Elämänturvastrategiamme mukaisesti tavoitteenamme on tuottaa asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua terveyden, turvallisuuden ja talouden alueilla. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme ylivertaisia palveluita aina syntymättömästä lapsesta elämän loppuun saakka. Elämänturvayhtiönä haluamme tehdä suomalaisten arjesta turvallisempaa, terveempää ja taloudellisesti menestyksekkäämpää.

Kuluneen vuoden aikana LähiTapiola Pirkanmaalla on tehty hinnanalennuksia kotivakuutukseen sekä uuteen liikennevakuutustuotteeseen. Asiakkaittemme huolellisen liikennekäyttäytymisen, hyvän vahinkokehityksen ja tehostuneen toimintamme vuoksi päätimme Pirkanmaalla jälleen palkita omistaja-asiakkaita laskemalla liikennevakuutushintojamme. 1.7. alkaen liikennevakuutusmaksut alenivat: henkilöasiakkaiden henkilöautojen liikennevakuutusmaksut 5 % sekä kuorma-autojen, moottorityökoneiden ja raskaiden perävaunujen liikennevakuutusmaksut 20 %. Hintojen muutos koskee sekä uusia että nykyisiä asiakkaitamme vakuutuskauden uudistumisen mukaisesti.

Hinnoitteluratkaisuista LähiTapiola Pirkanmaan asiakkaat hyötyivät viime vuonna n. 1,5 miljoonan euron verran. Tänä ja ensi vuonna asiakkaiden arvioidaan hyötyvän hintojen laskusta vielä 0,9 miljoonan euron verran lisää.

Kiinteistösijoitushankkeista mainittakoon Kansi ja Areena –hankkeeseen sijoittaminen ja 95 asunnon kerrostalon rakennuttaminen Tampereen Tesomalle. Kerrostalohankkeen arvo on noin 10 miljoonaa euroa ja rakentaminen on jo aloitettu. 8-kerroksinen kerrostalo valmistuu elokuussa 2019 ja sen rakentaa NCC. Olemme myös ostaneet tilat uutta pääkonttoriamme varten Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun kulmasta, jonne on tarkoitus muuttaa lähitulevaisuudessa.

Siirsimme edellisen vuoden tuloksestamme 100 000 euroa käyttörahastoon. Käyttörahastosta rahaa voidaan lahjoittaa alueellisiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Asiakkaamme pääsevät ehdottamaan sopivia lahjoituskohteita kyselymme kautta. Asiakkaiden omistaman yrityksen moderniin keskinäisyyteen sopii hyvin osallistua oman toimialueen tulevaisuuden menestymisen varmistamiseen.

Asiakkaamme ovat ottaneet hyvin vastaan viime vuonna toteutetun sijoittamisen palveluiden uudistuksen, jossa suuren vakuutusyhtiösijoittajan edut eli kustannustehokas varainhoitopalvelumme on tarjolla kaikille asiakkaillemme eli omistajillemme. Sijoituspalveluiden ja Private Bankingin asiakasmäärän kasvu on ollut erittäin voimakasta Pirkanmaan alueella. Asiakastyytyväisyys sijoituspalveluitamme kohtaan onkin parantunut entisestään. Viisas Raha -lehden Yksityispankkivertailussa 2018 LähiTapiola Private Banking nousikin ykköseksi, kun mittarina oli hinnan ja laadun suhde. Sijoitusvinkkejä sekä maailmantalouden ja politiikan näkemyksiä on tarjolla 1.10. järjestettävässä sijoitusillassamme.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Lisätietoja:

Pentti Kuusela
toimitusjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa
puh. 044 063 2342
pentti.kuusela@lahitapiola.fi

Luvut ovat tilintarkastamattomia.
LähiTapiola-ryhmän tulostiedote saatavilla: www.lahitapiola.fi/uutishuone