Alkuvuosi erinomainen – investointihalukkuus hyvällä tolalla

TIEDOTE 5.9.2017

LähiTapiola Pirkanmaan toiminnan keskiössä on elämänturva, joka merkitsee asiakkaille kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua terveyden, turvallisuuden ja talouden alueilla.

Alkuvuoden keskeisiin tapahtumiin lukeutuivat:

Liikenne- ja kotivakuutusten hintoja alennettiin vuodelle 2017 kiitoksena asiakkaille vahingottomuudesta.
• Asemamme liikennevakuuttamisessa vahvistui merkittävästi 3 000 uudella asiakkaalla.
• LähiTapiola Vahinkovakuutus siirsi liikennevakuutuskantansa paikallisiin alueyhtiöihin kesä-heinäkuun vaihteessa. LähiTapiola Pirkanmaan tase kasvoi tässä yhteydessä 81 MEUR.
• Toimme markkinoille ainutlaatuisen vakuutuksellisen varainhoidon mallin, joka tuo suuren sijoittajan sijoitusvälineet ja edut kaikkien saataville.
• Päätimme rakennuttaa kerrostalon Tampereelle.
• Olemme sijoittajana mukana myös Kansi- ja Areena-hankkeessa.

LähiTapiola Pirkanmaan alkuvuosi - toimitusjohtajan kommentit

Alkuvuosi oli LähiTapiola Pirkanmaalle tuloksellisesti hyvä. Ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 22,7 miljoonaan euroon. Sijoitustoiminnan tuotto oli 3,4 prosenttia. Liikevoitto oli 2,0 miljoonaa euroa ja kokonaistulos vahvistui 2,7 miljoonaan euroon. Asiakkaille maksettiin korvauksia 13,8 miljoonaa euroa. Keskittämisetuina asiakkaille jaettiin noin 1,9 miljoonaa euroa.

Asiakasystävällisemmän hinnoittelun sekä uuden liikennevakuutustuotteen ansiosta onnistuimme vahvistamaan liikennevakuuttamisen markkina-asemaamme. LähiTapiola Pirkanmaan osuus on nyt 24,6 % (Trafi), missä on kasvua (merkittävät) 0,72 %.-yksikköä.

Heinäkuun alussa LähiTapiola Vahinkovakuutus siirsi liikennevakuutuskantansa paikallisiin alueyhtiöihin, mikä oli merkittävä tapahtuma vakuutusalalla. LähiTapiola Pirkanmaan tase kasvoi tässä yhteydessä 81 MEUR. Investointikykymme on nyt hyvällä tolalla, joten allekirjoitimme kesällä esisopimuksen yhdessä LähiTapiola Vahinkovakuutuksen ja Ahti-Invest Oy:n kanssa 95 vapaarahoitteisen vuokra-asunnon rakentamisesta. Tämän 8-kerroksisen kerrostalon rakentaa NCC. Hanke on ensimmäinen esimerkki siirtyneen pääoman hyödyntämisestä paikallisesti. Hankkeen arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Kerrostalon rakentaminen on tarkoitus aloittaa alkuvuodesta 2018.

Sijoituspalvelumme uudistuivat keväällä. Toimme markkinoille vakuutuksellisen varainhoidon mallin, joka tuo suuren sijoittajan sijoitusvälineet ja edut kaikkien saataville. Tämä tarkoittaa, että asiakkaiden varat sijoitetaan samoihin kohteisiin, joihin LähiTapiola Henkiyhtiö itsekin sijoittaa. Kysyntä osoittaa, että uudistus on otettu hyvin vastaan.

Henkilöasiakkaiden lisäksi myös yritysasiakkaiden määrä kasvoi katsauskaudella. Lisäksi LähiTapiolan uusi Työkykypalvelu on osoittautunut asiakkaidemme tarpeita hyvin palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Maatila-asiakkaiden segmentissä olemme vahinkovakuuttamisen markkinajohtaja ja asiakkaat ovat iloksemme myös arvostaneet toimintamme vakuutusyhtiöistä parhaaksi (TNS Kantar 12/2016).

Olemme iloisia, että elämänturva-strategiassamme keskeinen asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen tuottaa tulosta. Tulemme jatkamaan uudistamistyötä systemaattisesti ja tavoitteenamme on edelleen parantaa asiakastyytyväisyyttä sekä samalla kasvattaa markkinaosuutta loppuvuonna 2017.

Syksyn merkittävät tapahtumat - LähiTapiola varannut ennätysmäärän Tuntematon sotilas -elokuvan ennakkonäytöksiä, Sankarikoulutukset jatkuvat

LähiTapiola on yksi Tuntematon sotilas -elokuvan pääyhteistyökumppaneista ja suurimmista rahoittajista. Se on myös vakuuttanut koko suurhankkeen. Ennakkonäytöksiä olemme varanneet ennätyksellisen määrän eri puolilta Suomea.

- Tuntematon sotilas –elokuvan rahoitus on meille merkittävä Suomen juhlavuoden teko, jota haluamme juhlia yhdessä asiakkaidemme kanssa. LähiTapiola Pirkanmaa on varannut lokakuulle yhteensä 1 100 paikkaa kuuteen ennakkonäytökseen asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen, kertoo LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela.

Maksuttomat Sankarikoulutuksemme jatkuvat syksyn ajan. Tarjoamme hätäensiapu- ja elvytyskoulutusta osana valtakunnallista Sankarikoulutus-kampanjaa yhteistyössä SPR:n kanssa. Koulutuksia järjestetään sekä koululaisille että asiakkaille ja asiakkuudesta kiinnostuneille. LähiTapiola Pirkanmaan alueella koulutettiin alkuvuonna 3 300 hätäensiaputaitoista koululaista ja aikuista.

Lisätietoja:

Pentti Kuusela
toimitusjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa
puh. 044 063 2342
pentti.kuusela@lahitapiola.fi

Luvut ovat tilintarkastamattomia.
LähiTapiola-ryhmän tulostiedote saatavilla: www.lahitapiola.fi/uutishuone