Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
 • Terveyden uskotaan olevan suurin este eläkeiän työnteolle – suhtautuminen yli 60-vuotiaisiin työntekijöihin vaihtelee

  8.12.2020 | Työelämä

  Terveyden uskotaan olevan suurin este eläkeiän työnteolle, arvelevat monet työelämässä olevat ihmiset, selviää Konkari 2020 -kyselystä. Siihen vastanneista nykyisistä eläkeläisistä kuitenkin vain alle puolet mainitsee terveyden olevan esteenä työnteolleen. Kyselyn mukaan yli 60-vuotiaiden osaamista arvostetaan työpaikoilla, mutta näkemyseroja löytyy eri ikäisten välillä.

 • Pakollinen turva monelle pettymys: Tätä henkilöstöetua arvostetaan, mutta sitä ei haluta joutua käyttämään

  12.11.2020 | Työelämä

  Yritykset pitävät henkilöstöstään huolta monilla tavoin. Liikunta-, työmatka- ja ruokaedut ovat tyypillisimpiä etuja, mutta yhtä lailla erilaiset henkilöstölle tarjottavat vakuutukset ovat rahanarvoisia etuja. Tavallisimmat työntekijöille tarjottavat vapaaehtoiset vakuutukset ovat vapaa-ajan sairaus- ja tapaturmavakuutus, lisäeläke- ja henkivakuutus. Erityisesti kansainvälisissä yrityksissä henkivakuutus kuuluu tavalliseen etupalettiin. Vapaaehtoisissa vakuutuksissa on viime vuosina nähty kasvua, kun esimerkiksi Finanssialan mukaan yritysten ottamien sairauskuluvakuutusten määrä on kasvanut 2,5-kertaiseksi.

 • Työpsykologi: Keskustelua pitäisi harjoitella työpaikoilla hyvinä aikoina

  5.11.2020 | Työelämä

  Poikkeusolot ovat tuoneet paljon haasteita työpaikoille. Toimiva ja hyvinvoiva työyhteisö syntyy muun muassa psykologisesta turvallisuudesta, mielentämisen keinoista, keskustelutaidoista sekä hyvästä johtamisesta. Työpsykologi Ilona Rauhala kehottaa harjoittelemaan keskustelutaitoja jo hyvinä aikoina.  

 • Viisi vinkkiä esimiehelle: Näin autat tiimiä, kun yksi on pitkään poissa

  28.10.2020 | Työelämä

  Kun yksi tiimistä on pitkään poissa sairauslomalla, voi se kuormittaa muita monella tavoin. Jo pelkästään huoli työkaverista saattaa lisätä stressiä ja ahdistusta, mutta myös lisääntynyt työmäärä, kun poissaolijan töitä jää muille. Esimiehen merkitys korostuu keskusteluun rohkaisijana sekä siinä, miten poissaolijan työt jaetaan. Poissaolijallekin tilanne on uusi, ja hänen olisi tärkeää saada edelleen kokea olevansa osa porukkaa.

 • Suomalaiset uskovat työelämän muuttuvan etätyöpainotteisemmaksi

  16.10.2020 | Työelämä

  LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselytutkimuksen mukaan lähes 90 prosenttia suomalaisista uskoo, että työelämä muuttuu etätyöpainotteisemmaksi koronan myötä. Erityisesti eteläsuomalaisilla on käsitys, että omalla työpaikalla suhtaudutaan aiempaa positiivisemmin etätöiden tekoon.

 • Pitkät saikut historiaa? Yhä useampi palaa työhön osatyökykyisenä

  15.10.2020 | Työelämä

  Kun työntekijälle sattuu töissä tai vapaa-ajalla leikkausta vaativa tapaturma, ei leikkauspöydältä yleensä enää kotiuduta kuukausien mittaisen sairausloman kanssa. Nykyään työntekijän kuntoutusta tuetaan pitkin matkaa, ja hänelle pyritään löytämään jo varhaisessa vaiheessa työpaikalta sellaista työtä, jota hän pystyy osatyökykyisenä tekemään. Pitkiin sairauspoissaoloihin liittyvät riskit tunnetaan yhä paremmin, ja nopea töihin paluu on kaikkien etu.

 • Miksi etätöissä sattuvia tapaturmia korvataan suppeammin kuin työpaikalla sattuneita?

  10.3.2020 | Työelämä

  Etätyöt ovat nykyään arkipäivää ja samalla ovat lisääntyneet myös etätyöpäivän aikana sattuvat tapaturmat. Monelle työntekijälle ja työnantajallekin tulee yllätyksenä, että työtapaturmavakuutuksen ehdot rajaavat monet etätyöpäivän aikana sattuneet vahingot korvausten ulkopuolelle. Lue asiantuntijan neuvot, mitä etätöitä tekevillä työpaikoilla olisi hyvä huomioida.