Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
 • Raketeista kymmeniä paloja vuosittain – näillä palopäällikön vinkeillä voi vähentää palonvaaraa

  28.12.2020 | Turvallisuus

  Pelastuslaitokset saavat vuosittain lukuisia hälytyksiä uudenvuoden rakettien aiheuttamista palonaluista. Erityisen yleisiä ovat roskispalot, jotka monesti ovat tahallisesti aiheutettuja. Toisinaan raketti saattaa kuitenkin sytyttää roskat palamaan myös varomattoman käsittelyn takia. Kysyimme palopäälliköltä, kuinka tällaiset tilanteet voi välttää ja viettää uuttavuotta paloturvallisesti.

 • Näistä syistä automatka jää usein kesken – hyödynnä vinkit talven lomaliikenteeseen

  18.12.2020 | Turvallisuus

  LähiTapiolan hätäpalveluun otetaan yhteyttä silloin, kun matka jää yllättäen kesken. Joulu- ja talvilomaliikenteessä rengasrikot, sähköviat ja onnettomuudet ovat yleisimpiä matkan keskeytymisen syitä. Kokosimme keinoja, kuinka epäonnisia hetkiä voi yrittää välttää ja kuinka toimia vahingon sattuessa.

 • Töissä tien päällä – Bussikuljettaja Jari on nähnyt liikenteen pahat paikat

  14.12.2020 | Turvallisuus

  Ammattikuljettajan elämästä leijonanosa vierähtää tien päällä, kun meille muille liikenne tarkoittaa lähinnä siirtymiä. Yli 40 vuotta työkseen ajanut Jari Hoivassilta on nähnyt monet muutokset mutta myös tämän päivän vaarat liikenteessä. Kun istuu jatkuvasti ratin takana, käy väsymyskin tutuksi. Hoivassillan toive on, että kaikki noudattaisivat sääntöjä ja huomioisivat toisensa tien päällä.

 • Tulisijoista lähtee satoja paloja vuosittain – näin voit vähentää kodin paloriskejä

  2.12.2020 | Turvallisuus

  Kylmään vuodenaikaan takat, uunit ja kakluunit kotoisasti rätisevät ja myös öljy-, pelletti- ja hakekattilat lämpenevät. Lämmön lisäksi tulisijoihin ja savuhormeihin liittyy kuitenkin myös monia paloriskejä. Pelastustoimen tilastojen mukaan niistä saa vuosittain alkunsa satoja tulipaloja, joista moni olisi ehkäistävissä säännöllisellä nuohouksella. Katso alta vinkit tulisijan turvalliseen käyttöön.

 • Vain toimiva palovaroitin voi pelastaa – milloin viimeksi testasit, että kodin palovaroitin toimii?

  26.11.2020 | Turvallisuus

  Palovaroitin voi pelastaa hengen tulipalon syttyessä, mutta sen toimivuutta tulee testata säännöllisesti. Pelastustoimen tietojen mukaan alle puolessa viime vuonna syttyneistä asuin- ja vapaa-ajan rakennusten paloissa oli toimiva palovaroitin. Kerros- ja rivitaloissa taloyhtiöt voisivat ottaa yhteistä vastuuta varoittimien kunnossapidosta. LähiTapiolan kyselyn mukaan joka neljäs suomalainen kannattaa tätä.

 • Moni käräyttäisi kaverin rattijuopumuksesta – ”Liikenteessä myös väsymys on suuri riski”

  25.11.2020 | Turvallisuus

  Kyselyn mukaan joka neljäs suomalainen ilmoittaisi poliisille, jos läheinen tai tuttava olisi lähdössä päihtyneenä rattiin. Myös läheisen ajoon erittäin väsyneenä pyrittäisiin puuttumaan, mutta ei aivan yhtä hanakasti. Poliisin mukaan väsynyt kuljettaja voi olla yhtä vaarallinen kuin päihtynyt kuski. Ennen rattiin istumista on aina tärkeää pysähtyä miettimään omaa ajokuntoa.

 • Itseviritetyt kylmäsavustimet sytyttäneet useita tuhoisia paloja – ”savustinkikkailusta aiheutunut jo miljoonien eurojen vahingot”

  23.11.2020 | Turvallisuus

  Itseviritetyt kylmäsavustimet ovat paljastuneet LähiTapiolan vakuutustutkijoiden ja pelastuslaitoksen vahinkotutkinnassa useiden tuhoisien suurpalojen syttymissyyksi. Viimeisen muutaman vuoden sisällä jääkaappeihin ja muihin kodinkoneisiin viritetyt savustimet ovat aiheuttaneet useita tuhoisia tulipaloja eri puolilla Suomea.

 • Joka neljäs kuljettaja ollut nukahtaa rattiin – ”Monen kuolonkolarin taustalla on väsymys”

  17.11.2020 | Turvallisuus

  Merkittävä osa suomalaisista on ajanut vaarallisen väsyneenä ja moni kertoo myös pelänneensä väsyneen kuljettajan kyydissä, selviää LähiTapiolan kyselystä. Tutkijan mukaan väsymys on vaikuttanut tavalla tai toisella joka viidennessä kuolemaan johtaneessa ajoneuvo-onnettomuudessa viime vuosina. Väsymys voi yllättää myös päiväsaikaan. Lue alta, kuinka voit välttää väsymyksen riskejä tien päällä.

Lataa lisää