Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Riikka-myrsky puhkui yli Itä-Suomen - Salamat ja rankkasade aiheuttaneet vahinkoja

19.7.2021 - Turvallisuus

Riikka-myrsky puhalsi yli Itä-Suomen aiheuttaen muun muassa vesi- ja puustovahinkoja. Useat kodit ja kesämökit ovat olleet ilman sähköä, vettä on virrannut kellareihin ja salmaniskut aiheuttaneet vahinkoja. Kokosimme ohjeet vahinkotilanteessa toimimiseen. Vahinkoilmoituksen tekemisen jälkeen kannattaa odotella rauhassa vakuutusyhtiön yhteydenottoa.

Sunnuntaina Riikaksi nimetty rajuilma puhalsi yli Itä-Suomen. Rajut tuulenpuuskat, rankkasade sekä kovat ukkoset salamaniskuineen ovat aiheuttaneet vahinkoja.

Esimerkiksi Savossa etenkin salamaniskut ovat aiheuttaneet vahinkoja. Lisäksi Kuopion keskustassa on tulvinut rankkasateiden johdosta ja vesi on päässyt kiinteistöihin sekä aiheuttanut vahinkoja myös liikenteessä olleille autoille. Myös yksittäisiä puita on kaatunut.

Rankkasateet ja ukkoset ovat aiheuttaneet tuhoja myös Suomussalmella. Itäisestä Suomesta on raportoitu muun muassa ukkosen aiheuttamista irtaimistovahingoista.

Toimi näin,jos myrsky on aiheuttanut rakennukselle vahinkoa:

  • Myrskyvahinkoja korvataan kotivakuutuksen lisäksi esimerkiksi metsä-, ajoneuvo- ja venevakuutuksesta. Ohjeita erilaisiin vahinkotilanteisiin löydät täältä.
  • Valokuvaa vaurioituneet alueet mahdollisuuksien mukaan ennen raivaustöitä. Kuvissa tulisi näkyä yleiskuva vakuutetusta omaisuudesta sekä lähikuvia vaurioituneesta omaisuudesta.
  • Aloita rakennuksen suojaaminen mahdollisimman pian. Poista rakennuksen päälle kaatuneet, nojaavat tai kaatumisvaarassa olevat puut. Pidä huolta omasta ja muiden turvallisuudesta! Pyydä puunraivaukseen tarvittaessa apua ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta.
  • Suojaa vaurioitunut vesikatto mahdollisuuksien mukaan pressulla, jotta sadevesi ei pääse rakennuksen sisään. Muista käyttää asianmukaisia turvavälineitä tehdessäsi korjaustöitä.
  • Sähkökatkon sattuessa pidä pakastin suljettuna. Elintarvikkeet säilyvät tällöin vahingoittumattomina useita tunteja.
  • Suuremman vahingon sattuessa varaa vakuutusyhtiöllesi mahdollisuus tarkastaa vahinko paikan päällä. Älä hävitä vahingoittunutta omaisuutta itse. Hae korvausta viimeistään vuoden sisällä vahingosta. Jos haluat hoitaa toisen henkilön korvausasioita, tarvitset valtakirjan.

Ilmoita vahingosta verkossa tai puhelimitse

  • LähiTapiolan asiakkaana voit tehdä vahinkoilmoituksen sujuvasti verkossa. Kiireellistä apua vaativissa tilanteissa voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse. Varauduthan myrskyn jälkeen mahdollisiin ruuhkiin puhelinpalvelussa.
  • Verkossa pääset tekemään vahinkoilmoituksen ja hakemaan korvausta täällä.

Jos myrsky tuhosi metsää:

  • Tee verkkosivuillamme metsätuhoilmoitus. Ohjeet metsätuhokorvauksiin ja ilmoituksen löydät täältä.

Lue lisää kotivakuutuksestamme

Kun turvanasi on kotivakuutus, et ole tyhjän päällä, vaikka sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko.
Lue lisää kotivakuutuksestamme!

Lue lisää ja osta