Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola käynnistää romutuskampanjan – tavoitteena päästöjen vähentäminen ja liikenneturvallisuuden parantaminen

7.6.2021 - Turvallisuus

romutusextra kampanjan kuva

LähiTapiola käynnistää romutuskampanjan, jossa romutetaan 1 000 iäkästä autoa. Uudemman ja vähäpäästöisemmän auton hankintaan tarjotaan 500 euron romutustuki. RomutusExtra-kampanja tarjoaa mahdollisimman monelle autoilijalle mahdollisuuden päästöjen vähentämiseen ja liikenneturvallisuuden parantamiseen. Lue kampanjasta lisää autotie.fi

- Valtion romutuskampanjan suosio on hyvä osoitus, kuinka voidaan vaikuttaa autokannan uudistumiseen ja tukea uusien autojen kauppaa. Monilla suomalaisilla ei kuitenkaan ole arjessaan mahdollisuutta vaihtaa täysin uuteen autoon. Iäkkään auton vaihtaminen uudempaan ja vähäpäästöisempään on kuitenkin konkreettinen teko ilmaston ja liikenneturvallisuuden kannalta. Siksi haluamme tarjota tähän tukea mahdollisimman monelle, sanoo LähiTapiola Rahoituksen varatoimitusjohtaja Hannu Heliö.

Suomen teillä liikkuvien henkilöautojen keski-ikä on vanhentunut 2010-luvulla. Suomalaiset ajavat keskimäärin jo lähes 13 vuotta vanhoilla autoilla ja romutettavien autojen keski-ikä on yli 21 vuotta. Autokannan uudistaminen parantaa liikenneturvallisuutta, koska autojen turvallisuusteknologia on kehittynyt merkittävästi 2000-luvulla.

- Romutamme tuhat iäkästä autoa ja tuemme uudempien ja vähäpäästöisempien autojen hankkimista. Tämä on meille merkittävä uusi avaus, jonka tuloksista hyötyvät kaikki tielläliikkujat ja koko yhteiskunta. Seuraamme kampanjamme vaikuttavuutta tarkasti ja julkistamme avoimesti tulokset, sanoo LähiTapiolan autopalveluista ja liikenneturvallisuudesta vastaava johtaja Tapani Alaviiri.

Alaviiri muistuttaa, että autojen romutuksen sijaan olisi hyvä puhua kierrättämisestä, sillä autojen osista merkittävä osa kierrätetään ja hyödynnetään uudelleen.

Tuhat iäkästä autoa pois liikenteestä

Romutuskampanjassa ovat mukana LähiTapiola, Turva ja LähiTapiola Rahoitus sekä LähiTapiola Rahoituksen autoliikekumppanit. Ne yhdessä tarjoavat 1 000 autonvaihtajalle 500 euron romutustuen, kun henkilö vaihtaa autonsa uudempaan ja vähäpäästöisempään ja vanha auto romutetaan. Autoon tulee ottaa LähiTapiola Rahoituksen rahoitus ja autovakuutus LähiTapiolasta tai Turvasta. Kaikkien LähiTapiola-ryhmän vakuuttamien ja rahoittamien autojen päästöt kompensoidaan ilman lisämaksua. Yksi asiakas voi saada yhden etusetelin romutettavien tai ostettavien autojen määrästä riippumatta.

Etua voi hakea Autotie.fi-sivustolta, jossa on kampanjan tarkemmat säännöt. Kampanjassa on mukana merkittävä osa valtakunnallisista autoliikkeistä ja isompia paikallisia toimijoita.

LähiTapiola rahoitus on vuodesta 2019 kompensoinut kaikkien rahoittamiensa ja yhtiöryhmän vakuutuksilla vakuutettujen autojen päästöt ilman lisämaksua. Lue lisää linkistä.

Lue lisää kaskovakuutuksistamme

Paransimme kaskovakuutustemme turvaa. Saat nyt samalla rahalla kattavammat vakuutukset. Tutustu LähiTapiolan kaskovakuutuksiin tarkemmin linkistä.

Lue lisää ja osta