Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola tukee usein eri tavoin asiakkaitaan koronakriisissä

9.4.2020 - Talous

LähiTapiola-ryhmä tukee usein eri tavoin taloudellisiin vaikeuksiin koronaviruksen takia joutuneita asiakkaitaan. Elämänturvayhtiö tarjoaa mahdollisuutta hakea maksuaikaa vakuutusmaksuihin, maksuaikaa tai joustoja omistamiensa kiinteistöjen vuokrissa ja muita helpotuksia.

- LähiTapiola on 1,6 miljoonan asiakkaansa omistama yhtiöryhmä. Tällaisessa poikkeuksellisessa kriisissä kuuntelemme asiakkaitamme hyvin herkällä korvalla. Koronakriisi vaikeuttaa monen asiakkaan arkea, joten elämänturvayhtiönä tehtävämme on auttaa kaikin voimin, kertoo LähiTapiola Vahinkoyhtiön ja Henkiyhtiön hallitusten puheenjohtaja Juha Koponen.

Maksuaikaa koronan seurausten helpottamiseksi

LähiTapiolan yritysasiakkaat voivat nyt koronan aiheuttamissa vaikeuksissa hakea joustoja vakuutuslaskujensa maksuaikoihin, jota myönnetään tapauskohtaisesti. Maksuaikataulun muutokset kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen eräpäivää. Maksuaikaa voi hakea ottamalla yhteyttä yrityksen omaan yhteyshenkilöön tai alueyhtiön asiakaspalveluun.

Myös LähiTapiolan laina-asiakkaat voivat hakea maksuohjelmiinsa joustoja. Lainojen lyhennysvapaista jaksoista tai muista muutoksista lainaehtoihin voi pyytää neuvottelua omalta yhteyshenkilöltä.

Tukea vuokralaisille

- Erityisesti monet pienet yritykset ovat nyt vaikeassa tilanteessa, kun asiakkaat ovat kaikonneet ja liiketoimintaa rajoitettu. Samaan aikaan kulut kuitenkin juoksevat. Olemme päättäneet vapauttaa ravintolat ja kahvilat kokonaan vuokranmaksusta LähiTapiolan omistamissa kiinteistöissä toukokuun loppuun asti. Muille liiketilojen vuokralaisille voidaan myöntää vuokriin maksuaikaa tai vuokranalennuksia tapauskohtaisesti koronan arvioitujen vaikutusten perusteella, Koponen sanoo.

Lue lisää yritysasiakkaiden vuokrajoustoistan täältä.

LähiTapiolan omistamissa liiketiloissa toimivat yritykset voivat olla suoraan yhteydessä nimettyyn sopimusyhteyshenkilöönsä vuokranmaksujärjestelyihin liittyen.

Yli miljoona euroa koronavastaiseen työhön

LähiTapiola on myös tukenut koronaepidemian avustustyötä Suomessa miljoonalla eurolla. Valtaosa tuesta on ohjattu Suomen Punaiselle Ristille. Lisää tästä voi lukea täältä.