Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Juha Koponen aloittaa hallitusten puheenjohtajana LähiTapiolassa tammikuun alusta

12.11.2019 - Turvallisuus

LähiTapiola Vahinkoyhtiön ja LähiTapiola Henkiyhtiön hallintoneuvostot vahvistivat tänään kokouksessaan, että Juha Koponen aloittaa suunnitellun mukaisesti LähiTapiola Vahinkoyhtiön ja LähiTapiola Henkiyhtiön hallitusten puheenjohtajan tehtävissä 1.1.2020 alkaen. Lisäksi Juha Koponen osallistuu tiiviisti LähiTapiola-ryhmän työhön ja eri yhtiöryhmätasoisiin hankkeisiin tammikuusta lähtien.

LähiTapiolan pääjohtajan pääasiallisena tehtävänä on toimia sekä LähiTapiola Vahinkoyhtiön että LähiTapiola Henkiyhtiön hallitusten puheenjohtajana. Finanssivalvonnan tulkinta Koposen pätevyydestä toimia tässä pääjohtajan roolissa on erikseen varmistettu viime viikon lopulla.

- Jatkamme prosessia Finanssivalvonnan kanssa tavoitteenamme, että Juha Koponen voisi ottaa hoitaakseen myös pääjohtajalle kuuluvat ryhmätason johtotehtävät mahdollisimman pian vuoden 2020 alussa, sanoo LähiTapiolan lakiasiainjohtaja Teija Kerminen.

- Hallintoneuvostoilla on ollut alusta asti vahva usko siihen, että Juha Koponen täyttää Finanssivalvonnan tiukentuneet sopivuus- ja luotettavuusvaatimukset vuoden loppuun mennessä ja on oikea valinta johtamaan LähiTapiola-ryhmää, sanoo LähiTapiola vahinkoyhtiön hallintoneuvoston puheenjohtaja, vuorineuvos Timo U. Korhonen.

Pääjohtajalle kuuluvia muita tehtäviä hoitaa 1.1.2020 alkaen LähiTapiola Vahinkoyhtiön toimitusjohtaja, pääjohtajan sijaisena vuodesta 2013 alkaen toiminut Jari Sundström siihen saakka, kunnes Juha Koponen täyttää Finanssivalvonnan asettamat kokemusvaatimukset myös näihin tehtäviin.