Juha Koposen aloitus LähiTapiola-ryhmän pääjohtajana lykkääntyy

4.11.2019 - Turvallisuus

LähiTapiola LokalTapiola

Finanssivalvonta on antamassaan lausunnossaan todennut, että Juha Koponen ei voi aloittaa LähiTapiola-ryhmän pääjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana vielä 1.1.2020 alkaen, koska häneltä puuttuu tällöin vielä työssä hankittu käytännön ammatillinen vakuutustoimialan kokemus. Finanssivalvonta toteaa ottaneensa huomioon Koposelle laaditun perehdytysohjelman ja pitkän kokemuksen johtotehtävistä muilla toimialoilla, mutta ei katso näiden korvaavan käytännön kokemusta vakuutustoimialalta. Finanssivalvonnan arviointiprosessi on osa normaalia uuden pääjohtajan nimitysprosessia.

- Olen yllättynyt Finanssivalvonnan päätöksestä. Meillä on kaiken aikaa ollut vakaa käsitys siitä, että Juha Koponen täyttää Finanssivalvonnan tiukentuneet sopivuus- ja luotettavuusvaatimukset vuoden loppuun mennessä. Koponen on lisäksi ollut työsuhteessa LähiTapiolaan syyskuun alusta alkaen ja hän on suorittanut erittäin laajaa perehtymistä niin vakuutusalaan yleisesti kuin LähiTapiola-ryhmäänkin, sanoo hallintoneuvoston puheenjohtaja, vuorineuvos Timo U. Korhonen.

Erkki Moisander jatkaa pääjohtajana sopimuksensa mukaisesti vuoden 2019 loppuun saakka. LähiTapiola Vahinkoyhtiön ja LähiTapiola Henkiyhtiön hallintoneuvostot päättävät 12.11. kokouksissaan siitä, miten pääjohtajan tehtävät järjestetään ryhmässä 1.1.2020 alkaen ennen kuin Juha Koponen voi ottaa pääjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tehtävät vastaan. Juha Koposen tarkka aloitusajankohta LähiTapiola-ryhmän pääjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana selviää yhteistyössä Finanssivalvonnan kanssa käytävissä keskusteluissa.