Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Nälkäpäivä-keräyksellä autetaan myös tulipalojen uhreja – tulipalon sattuessa perheet voivat jäädä hetkeksi tyhjän päälle

26.9.2019 - Turvallisuus

LähiTapiola on mukana Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräyksessä 26.-28.9.2019. Nälkäpäivänä kerätyillä Punaisen Ristin katastrofirahaston varoilla autetaan onnettomuuksien ja katastrofien uhreja Suomessa ja ulkomailla. Kotimaassa katastrofirahaston varoilla autetaan muun muassa tulipaloissa kotinsa menettäneitä perheitä ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa.

Tulipalon sattuessa perheet saattavat hetkellisesti jäädä täysin tyhjän päälle. Punainen Risti voi tällöin tarjota hätäapua ensimmäisten kolmen päivän ajan. Tilanteesta riippuen apu voi sisältää esimerkiksi hätämajoituksen, vaatteita ja hygieniatarvikkeita sekä henkistä tukea. Auttajina toimivat paikallisen Punaisen Ristin osaston koulutetut vapaaehtoiset.

- LähiTapiolassa yhteiskuntavastuu konkretisoituu käytännön tekoina. Nälkäpäivään osallistuminen on yksi LähiTapiolan ja Punaisen Ristin yhteistyön muodoista, ja olemme keräyksessä mukana useilla paikkakunnilla ympäri Suomen. Olemme osallistuneet Nälkäpäivä-keräykseen jo useana vuonna, LähiTapiolan vastuullisuusasiantuntija Sanni Huvinen sanoo.

Pienikin apu voi pelastaa henkiä

Nälkäpäivänä kerätyillä lahjoituksilla ylläpidetään Punaisen Ristin valmiutta auttaa äkillisissä onnettomuuksissa myös Suomessa. Viime vuonna Punainen Risti auttoi katastrofirahaston turvin 116 tulipalotilanteessa. Apua annettiin yhteensä 357 ihmiselle.

- Lahjoittamalla varmistat, että olemme jatkossakin heti valmiita auttamaan onnettomuuden sattuessa. Nälkäpäivä on konkreettinen tapa auttaa. Esimerkiksi 23 eurolla saa kadonneen etsintäkoulutuksen yhdelle vapaaehtoiselle, 50 eurolla henkisen tuen koulutuksen yhdelle vapaaehtoiselle ja 160 eurolla vaatteet tulipalon uhrille, Huvinen luettelee.

Punaisen Ristin kautta apu menee perille. Keräyskuluja valvotaan tiukasti ja vähintään 80 prosenttia keräyksen tuotosta menee suoraan avustustyöhön.

- Ensi hetkinä heti tulipalon jälkeen vapaaehtoisten tarjoaman henkisen tuen merkitys on valtava. Kun kaikki on mennyt, toisen ihmisen rauhallinen läsnäolo antaa toivoa siitä, että elämä jatkuu. sanoo Punaisen Ristin psykososiaalisen tuen suunnittelija Tuula Luoma.

Vaikuttavaa yhteistyötä

LähiTapiola on ollut Punaisen Ristin yhteistyökumppani vuodesta 2002 ja ystävätoiminnan pääyhteistyökumppani vuodesta 2006. Ystävätoiminnalla pyritään edistämään ihmisten ja yhteisöjen hyvinvointia sekä ehkäisemään syrjäytymistä. LähiTapiolan ja Punaisen Ristin yhteistyön perustana ovat yhteensopiva arvomaailma ja yhteinen tavoite edistää suomalaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta.

Nälkäpäivään voi lahjoittaa:

  • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • MobilePay:lla numeroon 10900
  • Verkossa osoitteessa nälkäpäivä.fi
  • Lahjoittamalla Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille FI52 5000 0120 4156 73, käytä viitettä 5173.

Rahankeräyslupa: POL-2015-8798, myönnetty 30.11.2015.

Lue lisää kotivakuutuksestamme

Kun turvanasi on kotivakuutus, et ole tyhjän päällä, vaikka sattuisi tulipalo, varkaus tai vesivahinko.
Lue lisää kotivakuutuksestamme!

Lue lisää ja osta