Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Thomas Cookin konkurssi – Tjäreborgin matkat

23.9.2019 - Turvallisuus

PÄIVITYS 24.9.: Thomas Cook Airlines Scandinavian lentoliikenne ja Tjäreborgin toiminta jatkuvat normaalisti tiistaista 24.9. eteenpäin.

Matkatoimisto Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden omistajakonserni Thomas Cook Group tiedotti varhain maanantaiaamuna, että sen suunnittelema pääomajärjestely ei toteudu. Tämän seurauksena emoyhtiö Thomas Cook PLC on ajautunut konkurssiin. Konkurssin myötä lentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavian kaikki lähtevät lennot maanantaina 23.9.2019 perutaan.

Miten toimin, jos olen Tjäreborgin matkalla?

Saadaksesi lisätietoa matkasta, Tjäreborg ohjeistaa olemaan yhteydessä matkaoppaaseen tai matkatoimiston edustajaan lomakohteessa. Jos matkailija on varannut meno- tai paluulennon Thomas Cook Airlines Scandinavian lennolle, lento on peruttu. Matkalipusta tai varausvahvistuksesta voi tarkistaa, minkä lentoyhtiön lennoille matka on varattu.

Tuoreimman tilannetiedon ja tarkat ohjeet saat Tjäreborgin sivuilta.

Miten toimin, jos olen varannut matkan Tjäreborgilta?

Jos matkailija on varannut meno- tai paluulennon Thomas Cook Airlines Scandinavian lennolle, lento on peruttu. Tilanne ei vaikuta matkoihin, jotka on varattu reittilennoille, esimerkiksi British Airwaysille, Norwegianille tai Thai Airwaysille.

Matkalipusta tai varausvahvistuksesta voi tarkistaa, minkä lentoyhtiön lennoille matka on varattu.

Tuoreimman tilannetiedon ja tarkat ohjeet saat Tjäreborgin sivuilta.

Korvaako matkustajavakuutus jotain?

Konkurssi ei ole matkavakuutusehtojen mukaisesti korvattava matkan peruuntumisen, matkalta myöhästymisen tai matkan keskeytymisen syy. Matkavakuutus ei siis korvaa konkurssitilanteissa vakuutetulle aiheutuneita kuluja, esimerkiksi vakuutetun ylimääräisiä matkakuluja tai käyttämättä jääneitä lentolippuja.

Miten vakuutetun kannattaa toimia?

Muuta?

Matkat kannattaa varata aina luottokortilla, jolloin peruuntumisten aiheuttamien korvausten hakeminen on helpompaa. Luottokorttiyhtiön sääntöjen lisäksi myös laki tuo kuluttajalle suojaa.