LähiTapiolan salkunhoitaja: Kiinteistömarkkinoilla rauhoittumisen vaihe edessä – asunnoissa voi näkyä hetkellistä ylitarjontaa

5.6.2019 - Talous

LähiTapiola LokalTapiola

Asuntojen ennätysmäinen rakennustahti näkyy markkinoilla. Näin uskoo LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon salkunhoitaja Vesa Viita. Pitkällä aikavälillä markkinat kuitenkin sulattavat valtavan uudistuotannon, Viita ennakoi.

Viime vuonna aloitettiin ennätyksellisen noin 46 000 asunnon rakentaminen. Se on noin kolmannes keskiarvoa enemmän. Erityisesti kerrostaloasuntoja on rakenteilla ennätysmäärät.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon salkunhoitaja Vesa Viita sanoi LähiTapiola Varainhoidon Sijoituswebinaarissa, että ennätysmäinen rakennustahti näkyy markkinoilla ylitarjontana. Se ei kuitenkaan jakaudu tasaisesti vaan on aluekohtaista.

- Kun rakennetaan, kerralla saattaa valmistua 100 – 150 asuntoa. Kysyntä on kuitenkin tasaista ja näin väistämättä saattaa olla tilanne, että alueellista ylitarjontaa syntyy. Ei ole kuitenkaan nähtävissä mitään syitä, etteikö ylitarjonta sulaisi pitkällä aikavälillä, Viita ennakoi.

Kokonaisuudessaan kiinteistömarkkinoilla on Viidan mukaan edessä rauhoittumisen vaihe. Vaikka rahoitusmarkkinoilla sijoittajia huolettaa talouden kehitys, huoli ei ole samanlainen kiinteistömarkkinoilla. Viita kuitenkin sanoo, että maailmanlaajuinen talouden taantuma toki näkyisi kiinteistömarkkinoillakin mutta viiveellä.

Toimitilamarkkinoilla Suomessa on toistaiseksi varsin hyvä tilanne. Yritysten usko liiketoimintansa kehitykseen on säilynyt.

- Tällä hetkellä Suomessa ollaan verraten hyvässä tilanteessa. Toistaiseksi on pystytty tekemään pitkiä vuokrasopimuksia, koska yritykset ovat voineet luottaa liiketoimintansa hyvään kehitykseen.


Tutustu LähiTapiola Sijoituskiinteistö -rahastoon täältä.

Tutustu säästämisen ja sijoittamisen palveluihimme

Asiakkaanamme pääset sijoittamaan rahasi kohteisiin, joihin uskomme ja itsekin sijoitamme. Kansainvälinen rahastoluokittaja Lipper valitsi meidät vuonna 2019 Pohjoismaiden parhaaksi varainhoitajaksi pienten yhtiöiden sarjassa.

Lue lisää