Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola on mukana tuomassa La Scala -oopperan Savonlinnaan – ”Kulttuuri lisää elämänturvaa”

31.5.2019 - Talous

Maailmankuulu italialainen oopperatalo La Scala saapuu kesällä Savonlinnan Oopperajuhlille. LähiTapiola on yksi näytösten tukijoista. Haluamme tukea kulttuuria sekä alueellisia tapahtumia.

Maailman tunnetuin oopperatalo, italialainen La Scala vierailee Savonlinnan Oopperajuhlilla tulevana kesänä. Kyseessä on historiallinen ensimmäinen vierailu ja samalla Oopperajuhlien tähän asti suurin taloudellinen panostus. Elämänturvayhtiö LähiTapiola on mahdollistamassa oopperatalon vierailua.

La Scalan johtaja Alexander Pereira kertoo kaikkien odottavan innokkaina merkittävää matkaa Savonlinnaan. Katso videolta Pereiran haastattelu, jossa hän kertoo tulevasta matkasta sekä Verdin oopperoista.

La Scala esittää Suomen ensivierailullaan Olavinlinnassa Giuseppe Verdin oopperan I masnadieri (Rosvot) sekä maailman huippulaulajien tähdittämän juhlakonsertin.

- Paikallisuuteen vahvasti nojaavana yhtiöryhmänä pidämme tärkeänä sitä, että Suomessa voidaan toteuttaa tasokasta kulttuuritarjontaa muuallakin kuin Helsingissä. Savonlinnan Oopperajuhlat on eturivin toimija, joka on kyennyt vuodesta toiseen rakentamaan merkittävän kulttuuritapahtuman rajallisilla resursseilla. On tärkeää, että tällaisia tapahtumia tuetaan, sillä niillä on iso vaikutus alueen elinvoimaisuuteen, LähiTapiolan markkinointijohtaja Olli-Pekka Pohjanmäki kertoo yhteistyöstä.

Kulttuuri lisää osaltaan myös elämänturvaa, Pohjanmäki sanoo.

- Elämänturva tarkoittaa myös hyvinvointia. Kulttuurilla on tunnetusti hyvinvointia lisäävä vaikutus. Haluamme tuellamme viestiä sitä, että pidämme maakuntien elinvoimaisuutta erittäin tärkeänä. Elinvoimainen Suomi on asiakkaidemme elämänturvan kannalta merkityksellistä.

Giuseppe Verdin I masnadieri (Rosvot) on La Scalan uutuustuotanto, joka saa ensi-iltansa Milanossa kesäkuussa 2019. Heti heinäkuussa se vierailee Savonlinnassa. Oopperan ohjaa David McVicar, joka on vieraillut myös Savonlinnan Oopperajuhlilla Rigoleton ohjaajana vuonna 2017.