"Mukana jonkinlainen suojelusenkeli" – lue Jaakon tarina

16.11.2018 - Terveys

LähiTapiola LokalTapiola

Savonlinnalainen Jaakko kertoo välillä pessimistisesti miettineensä, että kaikki oli mennyt pitkään niin hyvin, että kohta elämä tekee palauttavan heiluriliikkeen ja palauttaa hänet taas pohjalle.

- Eräänä tiistai-iltana olin tullut töistä kotiin ja istuin sohvan nurkassa katsomassa kymppiuutisia. Seuraava, minkä muistan, oli se, että minua viedään paareilla jonnekin, Jaakko kertoo.

Kyseessä oli jo toinen kohtaus, joiden syytä lääkärit eivät osanneet sanoa. Niiden seurauksena häneltä kuitenkin vietiin ajokortti ensin kolmeksi kuukaudeksi ja sitten vuodeksi. Jaakkoa lähinnä harmitti, että autottomuus haittasi työntekoa.

- Pari kuukautta myöhemmin olin illan töissä nuorten illassa, ja seuraava minkä muistan, oli ambulanssikyyti sairaalaan. Olin kuulemma lyönyt pääni aika pahasti.

Diagnoosi oli epilepsia. Jaakon onneksi hänellä oli vakuutuksessaan turva pitkän sairasloman varalle, jolloin hänen tulonsa eivät juurikaan pudonneet tuona aikana. Yleensä työnantaja maksaa sairasloman ajalta palkkaa vain muutaman kuukauden ajan.

- Luulen, että siinä jonkinlainen suojelusenkeli oli mukana, etten lyönyt päätäni sen pahemmin. Siihen nähden, mitä olisi voinut käydä, olen kyllä ollut tosi onnekas.

Katso Jaakon tarina tästä:

Tärkeimpien vuoksi saattaa unohtua yksi: Sinä itse.

Onko joku riippuvainen toimeentulostasi? Oletko koskaan ajatellut, miten läheisesi selviäisivät taloudellisesti, jos sinulle tapahtuisi jotain?

Lue lisää