LähiTapiola turvaa elämää myös Nälkäpäivänä

19.9.2018 - Terveys

LähiTapiola LokalTapiola

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys järjestetään 20.–22.9. Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien uhreja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. LähiTapiola on mukana Nälkäpäivän kampanjoinnissa Punaisen Ristin valtakunnallisena yhteistyökumppanina.

Juuri nyt Nälkäpäivän lahjoituksilla ylläpidetään Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalaa Bangladeshissa, minne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. Ympäri vuorokauden auki olevassa sairaalassa hoidetaan erityisesti vaikeita synnytyksiä ja tehdään vaativia leikkauksia. Avun tarve on valtava.

Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa. Vuonna 2017 Punainen Risti auttoi 121 tulipalotapauksessa ympäri Suomen.

Apu menee perille - ja pelastaa henkiä

Nälkäpäivään osallistuminen on konkreettinen tapa auttaa. Esimerkiksi 12 eurolla saa neljä vesikanisteria, 24 eurolla lämpimien huopien paketin ja 90 eurolla antibioottikuurin 100 lapselle tulehdusten parantamiseksi. Punaisen Ristin kautta apu menee perille. Keräyskuluja valvotaan tiukasti ja vähintään 85 prosenttia keräyksen tuotosta menee suoraan avustustyöhön.

Miten voin osallistua?

Voit osallistua Nälkäpäivään lahjoittamalla Punaisen Ristin nettilippaaseen. Nälkäpäiväkeräyksen aikaan ulkona liikkuu myös paljon ahkeria lipaskerääjiä.

Kaikki ovat tervetulleita lipaskerääjäksi. Ennakkotaitoja ei tarvita, ja kerääjä voi itse päättää, milloin ja kuinka kauan haluaa kerätä. Jo puoli tuntia auttaa. Lipaskerääjäksi voi ilmoittautua osoitteessa: nälkäpäivä.fi

Sosiaalisessa mediassa Nälkäpäivä-tunnelmia jaetaan tunnisteella #nälkäpäivä