LähiTapiola ja SPR: Pysähtymällä olet sankari

20.7.2018 - Turvallisuus

Porissa järjestettävän SuomiAreenan yhtenä teemana oli tänä vuonna turvallisuus. Kävijöiden turvallisuudesta huolehdittiin järjestäjien taholta erinomaisesti, mutta harvinainen kuumuus teki päivistä silti vaarallisia kenelle tahansa, joka ei muistanut juoda tarpeeksi.

LähiTapiola ja Suomen Punainen Risti kouluttivat koko SuomiAreena-viikon ajan ensiaputaitoja LähiTapiolan pisteellä Kansalaistorilla. Koulutuksia koordinoi Punainen Risti Ensiavun ensiavun- ja terveystiedon kouluttaja Maarit Kuja-Kanto.

- Satakunnassa on viime aikoina ollut esillä huoli siitä, että harva pysähtyy auttamaan hädässä olevaa kanssaihmistä. Monet pelkäävät, etteivät osaa auttaa, ja jättävät siksi pysähtymättä. Haluamme muistuttaa, että jo pysähtymällä olet sankari, Kuja-Kanto sanoo.

LähiTapiola ja Suomen Punainen Risti kouluttivat viime vuonna ensiaputaitoja yli 50 000 suomalaiselle. Sankarikoulutuksiksi kutsutut tilaisuudet jatkuvat tänä vuonna, jolloin tavoitteena on kouluttaa asiakkaiden lisäksi 40 000 viidesluokkalaista. Tavoitteena on, että Suomi on maailman ensiapukoulutetuin kansa.

Maksuttomista Sankarikoulutuksista voi lukea lisää täältä.