Harri Aho SuomiAreenassa: Toimivat terveyspalvelut ovat turvallisuuskysymys

18.7.2018 - Terveys

LähiTapiola LokalTapiola

LähiTapiolan kehitysjohtaja Harri Aho sanoo suomalaisten pohtivan nyt julkisten terveyspalvelujen saatavuutta. Sote-uudistuksen ympärillä käytävä keskustelu on omiaan lisäämään huolta.

Etenkin haja-asutusalueilla asuvat suomalaiset ovat syystäkin huolissaan siitä, saavatko he jatkossa tarvitsemaansa hoitoa riittävän nopeasti.

- Kun sotesta puhutaan julkisuudessa, syntyy yksityisten terveysvakuutusten kysyntäpiikki. Suomalaiset etsivät nyt varmuutta hoitoon pääsyyn. Tämän lisäksi etenkin kauempana sote-keskuksista asuvat ovat löytäneet etälääkäripalveluiden hyödyt. LähiTapiolan TerveysHelppi -palvelun lääkärit pystyvät hoitamaan jopa 70 % heille tulleista tapauksista etänä. Tämä on terveydenhuollon nykypäivää, Harri Aho sanoo.

Aho puhui keskiviikkona MediUutisten SuomiAreenan yhteydessä järjestämässä Suomi terveeksi- keskustelutilaisuudessa.

- Terveydenhuollossa ollaan jämähdetty paikalleen. Monesti prosessi on tärkeämpi kuin asiakas, ja etenkin erikoissairaanhoidon hoitoketjut ovat auttamatta liian pitkät. Tähän me pyrimme vastaamaan omalla panoksellamme. Elämänturvayhtiön tekemisen ytimessä on asiakkaidemme elämän turvaaminen.