Porispere henkii rentoa tunnelmaa ja on sopivasti outo – "Porilaiset ovat ottaneet meidät omakseen"

23.7.2018 - Turvallisuus

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävässä Porisperessä on vuodesta toiseen leppoisa tunnelma ja vain vähän järjestyshäiriöitä. Festivaalijärjestäjä Harri Vilkuna kertoo festarin järjestämisestä LähiTapiola Satakunnan haastattelussa.

Vuonna 2011 Porin tapahtumakesä sai uuden rock-festivaalin. Kolmipäiväinen festivaali Porispere päätettiin järjestää, koska metallitapahtuma Sonisphere menetettiin Helsinkiin. Uusi festivaali toi ensimmäisenä vuotenaan Porin Kirjurinluotoon raskaan genren peruspilareita, ja sama musiikillinen linjaus on jatkunut nyt seitsemän vuoden ajan.

- Sonispheren varjo oli meillä varsinkin alussa aika pitkään, mutta toisaalta taas nimivalinnalla ja ajankohdalla saimme myös suurta huomiota, kertoo Harri Vilkuna, yksi Porisperen johtohahmoista.

Vilkuna on porilaisissa keikkapiireissä tuttu hahmo, sillä hän pyöritti legendaarista Bar Kinoa Porissa vuosina 2002-2017. Bar Kino oli yksi harvoista porilaisista keikkapaikoista, jossa oli viikoittain livekeikkoja ja jopa kovanluokan nimiä – esimerkiksi Popeda, Ismo Alanko, Sanni, Dingo ja Disco Ensemble ehtivät esiintyä Bar Kinossa.

- Varsinkin alussa siitä oli hyötyä, että ohjelmatoimistoissa oli tuttuja. Bändit ja artistithan haluavat tietenkin mennä soittamaan paikkoihin, joissa homma toimii ja on yleisöä, Vilkuna kertoo.

"Meillä ei nipoteta turhasta"

Suurin onnistuminen Porisperen aikana on Vilkunalle ollut festarin kasaan saaminen – se ei aina ole ollut yksinkertaista tai ongelmatonta.

- Varsinkin ensimmäisenä vuonna oli saavutus, että saatiin festivaali kasaan. Mutta suureksi onnistumiseksi koen myös hyvän maineen, jonka olemme onnistuneet luomaan. Meillä on piireissä aika hyvä maine, asiat toimivat, eikä ole sattunut mitään suurempaa.

Isoja vastoinkäymisiä tai epäonnistumisia ei Porisperelle ole seitsemän vuoden aikana sattunut. Vahingoilta on vältytty rakenteiden tarkkuudella, hyvä tiimi on toiminut alusta asti ja toiminut ”by the book”.

- Järjestyshäiriöitäkin meillä sattuu aika vähän. Sanoisin, että se johtuu meidän hyvästä tunnelmasta ja siitä, ettei meillä nipoteta turhasta. Jos työntekijöille nipotetaan, niin kokemukseni mukaan se näkyy asiakkaille kireytenä ja se tarttuu, toteaa Vilkuna melkein parinkymmenen vuoden ravintoloitsijakokemuksellaan.

Henkeen ja vereen porilainen

Henkilökunnalla on Porispere-fiilis ja se tarttuu yleisöön, siksi festareille on ihan omanlaisensa tunnelma.

- Porispere-fiilis tarkoittaa sitä, ettei nipota turhasta, on ammattimainen mutta rento ja sellainen turha tärkeily jätetään kokonaan pois, Vilkuna tiivistää.

Porispere on henkeen ja vereen porilainen tapahtuma, jossa ei kuitenkaan nähdä hirveästi porilaisia bändejä – Vilkuna uskoo heidänkin välillä haluavan pitää hauskaa ja olla vapaalla. Mutta mitä se porilaisuus sitten oikein tarkoittaa?

- Porilaiset ovat ottaneet meidät omakseen, meillä on sitä porilaista outoutta, Harri toteaa.

Porispere järjestetään Porin Kirjurinluodossa 3.-5. elokuuta. Porispere-viikonlopun päättää perhesunnuntai, jossa nähdään tänä vuonna muun muassa Ellinoora, Cheek ja Tuure Boelius. LähiTapiola on mukana perhepäivässä. Tule hakemaan siirtotatuointi tai kasvomaalaus LähiTapiolan pisteeltä!

Tutustu myös LähiTapiolan yrityksille tarjoamiin vakuutuksiin täällä.