LähiTapiola sijoittaa Verso Foodiin – Härkis kasvaa ja kansainvälistyy

29.6.2018 - Talous

LähiTapiola sijoittaa 3 miljoonaa euroa yritykseen ja liittyy Verso Foodin omistajaksi aiempien, suomalaisten perheyritysten ja muiden yksityisten sijoittajien lisäksi. Härkis-tuotteistaan tunnettu yritys saa tukea kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Verso Food kasvaa voimakkaasti ja kansainvälistyy isoin askelin. Yrityksen kotimaisista härkäpavuista valmistettuja tuotteita myydään Suomen lisäksi jo Ruotsissa ja Hollannissa. Verso Foodin kasvutavoitteita tukemaan liittyy nyt myös LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö ja LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö, jotka sijoittivat kasvuyritykseen yhteensä noin kolme miljoonaa euroa. Sijoituksesta yli puolet on Verso Foodille tulevaa uutta rahoitusta.

LähiTapiolan sijoitus antaa Verso Foodille mahdollisuuden panostaa entistä voimakkaammin kasvuun ja kansainvälistymiseen. Rahoitus tukee organisaation vahvistamista, uusien tuotteiden ja tuotekategorioiden kaupallistamista sekä toiminnan laajentamista uusille markkinoille.

Verso Foodin toimitusjohtaja Tomi Järvenpää toivottaa uuden sijoittajan lämpimästi tervetulleeksi.

- Meillä on kovat kasvusuunnitelmat, ja tämän rahoituksen myötä voimme lisätä vauhtia Verso Foodin kasvattamiseksi kansainväliseksi yhtiöksi. Arvostamme sitä, että suomalainen LähiTapiola haluaa lähteä kanssamme rakentamaan kotimaisesta ruokainnovaatiostamme kansainvälistä menestystarinaa.

- Verso Foodin hyvää sijoituksellista tuottopotentiaalia tukee vahvassa globaalissa kasvussa oleva kasviperäisten elintarvikkeiden markkina. Verso Foodin tuotteet ovat myös ympäristöystävällisiä ja terveellisiä. Elämänturvayhtiönä haluamme olla mukana rahoittamassa tällaisten kotimaisten yhtiöiden toimintaa, LähiTapiolan sijoitusjohtaja Juha Malm jatkaa.

Verso Food jalostaa suomalaisesta härkäpavusta kasviperäisiä elintarvikkeita. Suomessa yrityksen tunnetuin tuotemerkki on Härkis, ja maailmalla yritys käyttää tuotemerkkiä Fava Mill. Verso Foodin kasvu on ollut nopeaa. Vuonna 2017 Verso Foodin liikevaihto kolminkertaistui edellisestä vuodesta 6,0 miljoonaan euroon, kun vuonna 2016 liikevaihto oli 2,1 miljoonaa euroa.