LähiTapiola Savolta merkittävä lahjoitus Savonia-ammattikorkeakoululle

21.6.2018 - Talous

LähiTapiola LokalTapiola

LähiTapiola Savo on lahjoittanut 100.000 euroa Savonia-ammattikorkeakoululle. LähiTapiola Savo arvostaa Savonian koulutusta sekä maakunnan hyväksi tehtävää työelämäläheistä tutkimus- ja kehittämistyötä ja osallistuu siksi varainhankintaan. LähiTapiola Savon palveluksessa on useita Savoniasta valmistuneita työntekijöitä ja se on tarjonnut harjoittelupaikan monille Savonian opiskelijoille. LähiTapiolalle on tärkeää saada osaajia kasvavalle alalle ja kehittää liiketoimintaa. Savonian rooli asiantuntijoiden kouluttajana on yhtiön toiminnalle merkittävä.

LähiTapiola Savon toimitusjohtaja Pekka Kirvesmies toteaa, että ammattikorkeakoulu voi edelleen syventää yhteistyötä alueen työnantajien ja yritysten kanssa.

- Tulevaisuudessa Savonia ohjaa ja valmentaa opiskelijoita yhdessä alueen työnantajien kanssa, jotta heillä on paras mahdollinen osaaminen tulevaa työpaikkaa ajatellen. Yhteistyön tiivistyminen on molempien etu, kun työelämän tarpeet pystytään ottamaan entistäkin paremmin huomioon niin koulutuksessa kuin TKI-toiminnassakin.

Osaavan työvoiman tarve

LähiTapiola Savo työllistää alueellaan noin 100 työntekijää. Kaikkiaan LähiTapiolalla on Pohjois-Savon alueella yli 200 työntekijää. LähiTapiola Savo on savolaisten oma vakuutusyhtiö, ja yritykselle on erittäin tärkeää, että alueen talous ja ihmiset voivat hyvin.

- LähiTapiola Savon tuki on merkittävä ja kertoo, että yritys arvostaa Savoniaa vaikuttavana aluekehittäjänä. LähiTapiola tunnistaa Savonian monialaisen toiminnan ja osaltaan on kiinnostunut myös Wellness-liiketoiminnan uudesta koulutusohjelmastamme, toteaa Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén.

- Tuntuu hyvältä, että Savonia koetaan luotettavana kumppanina ja haluamme myös tulevaisuudessa syventää vuoropuhelua ja kumppanuutta LähiTapiolan kanssa. Savonian visiona on olla vaikuttavin ammattikorkeakoulu Suomessa vuonna 2020. Vaikuttavuus tarkoittaa, että teemme yhä näkyvämmäksi työtämme niin koulutuksen, tutkimus- ja kehittämistoiminnan kuin palveluliiketoiminnankin osa-alueilla.

Valtio kaksinkertaistaa summan

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan ammattikorkeakouluille. Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Tällä tavoin lahjoittaja voi kaksinkertaistaa lahjoituksen hyödyn ammattikorkeakoululle. Lahjoituksilla on myös verovähennysoikeus. Lahjoituksen ollessa 850-250 000 euron suuruinen sen voi vähentää verotuksessa. Verovähennysoikeus on sekä yksityisillä henkilöillä että yrityksillä ja yhteisöillä.