Perheenjäsenen vakava sairaus pelottaa suomalaisia eniten – henkivakuutuksen haku nopeutuu LähiTapiolan digipalvelulla

20.6.2018 - Talous

LähiTapiola LokalTapiola

Työkyvyttömyyskorvaus tuskin riittäisi elämiseen, sanoo enemmistö suomalaisista. Perusturvasta huolehtii kuitenkin harva. LähiTapiola helpottaa henkivakuutusten hakua Suomen ensimmäisellä digitaalisella palvelulla.

LähiTapiolan teettämän Arjen katsaus –kyselyn mukaan suomalaiset pitävät perheen suurimpana taloudellisena uhkana perheenjäsenen vakavaa sairautta. Pitkä sairausaika tai jopa työkyvyttömyys voisivat ajaa perheen talouden ongelmiin.

Enemmistö suomalaisista sanoo, etteivät he tiedä työkyvyttömyyskorvauksen suuruutta. Valtaosa kuitenkin uskoo, että korvaus on niin pieni, ettei se riittäisi heidän elämiseensä. Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi yli 600 suomalaista 2.-8. maaliskuuta.

Arjen katsaus –kyselyn vastaus työkyvyttömyyskorvauksen riittävyydestä on samansuuntainen kuin Finanssialan vuoden 2016 vakuutustutkimuksessa. Enemmistö kyselyyn vastanneista suomalaisista ennakoi, ettei lakisääteinen sosiaaliturva riitä turvaamaan heidän hyvinvointiaan työkyvyttömyyden, pitkäaikaisen sairauden tai puolison kuoleman sattuessa.

Sosiaaliturvaepäilyistä huolimatta vain noin joka kolmas suomalainen on varautunut riskitilanteisiin henkivakuutuksella. Vakuutuksen hankkineista noin kolmanneksella korvausmäärä on enintään 50 000 euroa.

LähiTapiolan Elämänturvapalveluista vastaava johtaja Veera Lammi sanoo, että monille voi tulla yllätyksenä lakisääteisen sosiaaliturvan kattavuus. Se kattaa vain minimitoimeentulon.

-Henkivakuutuksen hankkiminen on panostus läheisten taloudelliseen turvaan. Henkivakuutuksen avulla voidaan varautua asuntolainan ja muiden vastuiden hoitoon, perintöverojen maksamiseen, hautajaiskuluihin ja muihin vastaaviin. Oikein mitoitettuna henkivakuutuksen antama turva varmistaa sen, että perheen arjella on jatkuvuus eikä esimerkiksi kotia tarvitse myydä, Lammi sanoo.

Ei enää paperisia hakemuksia

Henkivakuutuksen ottaminen on nyt entistä helpompaa. LähiTapiola Henkivakuutusyhtiö avasi kesäkuussa ensimmäisenä Suomessa digitaalisen henkivakuutuspalvelun. Sen avulla henkilö voi antaa vakuutusta varten tarvittavat tiedot digitaalisesti. Vakuutusratkaisun hän saa välittömästi.

-Uusi ratkaisu on myös edistyksellinen tietoturvan näkökulmasta. Perinteisiä paperisia hakemuslomakkeita ei tarvita vaan hakemustietojen täyttäminen tapahtuu luottamuksellisesti omalla älypuhelimella, johtaja Lammi kertoo.

Palvelu ohjaa asiakasta täyttämään hakemuksen kohta kohdalta. Terveysselvityksen kysymykset mukautuvat haetun vakuutusturvan ja asiakkaan antamien vastausten mukaan.

Tutustu LähiTapiolan henkilövakuutuksiin täältä.