Tekoäly Vilma aloittaa TerveysHelpissä – antaa asiakkaille terveysneuvontaa

18.6.2018 - Terveys

LähiTapiolan virtuaalisairaalapalvelu TerveysHelpissä aloittava Vilma-tekoäly parantaa asiakaskokemusta ja antaa terveysneuvontaa. Tekoälyn kehittyessä se pystyy vastaamaan laajalti terveyskysymyksiin ja antamaan ennakoivasti henkilökohtaisia suosituksia terveyden ylläpitämiseksi.

Ensimmäisessä vaiheessa tekoäly parantaa virtuaalisairaalan palveluiden asiakaskohtaamisia ja etähoitoa.

- Tekoälyn suurimmat terveyshyödyt syntyvät mahdollisuudesta antaa asiakkaille ennaltaehkäiseviä suosituksia heidän riskiprofiilinsa perusteella ja paremmasta päätöksenteosta hoitotilanteissa. Tekoälymme ei lähitulevaisuudessakaan tee diagnooseja, vaan toimii asiakkaidemme ja hoitohenkilökunnan tukiälynä, kertoo LähiTapiolan terveysjohtaja Jani Tikkanen.

Vilma-tekoälyä hyödynnetään ensi vaiheessa LähiTapiolan henkilövakuutusasiakkaiden TerveysHelppi-palvelun chatissa terveysneuvonnassa ja asiakkaan oirekuvausten keruussa ennen hoitajan tai lääkärin vastaanottoa. Tarkka oirekuvauksien keruu parantaa asiakaskohtaamisten laatua ja nopeuttaa asiointia. Asiakkaille tekoälyn käyttöönotto parantaa asiakaskohtaamisia, kun hoitohenkilökunta pystyy keskittymään yhä paremmin hoitotyöhön.

- Opetamme tekoälyämme anonyymilla datalla ja tutkimustietämyksellä lääkärivetoisesti, jonka pohjalta Vilmalle syntyy kyky asiakkaiden henkilökohtaiseen neuvontaan. Syksyllä asiakkaamme voivat halutessaan saada omien terveys- ja hyvinvointitietojensa perusteella ennakoivia ja henkilökohtaisia neuvoja sairauksien ennaltaehkäisyyn ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen, Tikkanen sanoo.

Tekoäly voi neuvoa asiakasta tämän suostumuksella ja tämän luovuttamien tietojen avulla ennakoivasti esimerkiksi perinnöllisen sairauden ennaltaehkäisyssä, terveydenhuoltoon hakeutumisessa tai elintavoissa, kuten syömisessä, levossa, liikunnassa, unessa tai alkoholin käytössä.

Tekoälyn kehittämisen lähtökohtana on tarkka tietosuoja. Asiakkaan henkilökohtaista dataa tullaan hyödyntämään vain hänen omalla suostumuksellaan, eikä LähiTapiola kerää potilastietoa.

Tekoäly yhdistää kustannustehokkuuden ja vaikuttavuuden

Ennaltaehkäisystä on puhuttu pitkään ja paljon, mutta haasteena on ollut löytää keinoja, jotka ovat vaikuttavia ja samaan aikaan riittävän kustannustehokkaita.

- Tekoälyn hyödyntäminen tarjoaa tähän loistavat mahdolliset. Me haluamme tuoda konkreettisia ja näyttöön perustuvia keinoja tukea ihmisiä elämäntapamuutoksissa. Elämänturvayhtiönä emme enää vain korvaa sairauksien ja tapaturmien hoitoa, vaan panostamme voimakkaasti yhdessä kumppaniemme kanssa uusiin keinoihin asiakkaidemme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseksi, Tikkanen kertoo.

LähiTapiolan asiakkailleen tarjoama virtuaalisairaalapalvelu avattiin tammikuussa 2018. Palvelussa Mehiläisen sairaanhoitajat ja lääkärit palvelevat asiakkaita etänä päivittäin aamusta iltaan.

TerveysHelppi-palvelun uusittu tekoälyä hyödyntävä mobiilisovellus on nyt ladattavissa iOS-sovelluskaupasta ja viimeistään elokuussa se on tarjolla myös Androidille. Sovellukseen tuodaan lisää ominaisuuksia sitä mukaa kun niiden turvallisuus ja toiminta on varmistettu testausympäristössä.