Tutkimus: LähiTapiola on Suomen luotetuin vakuutusyhtiö

31.5.2018 - Turvallisuus

Vakuutusyhtiöiden luottamusvertailussa LähiTapiola oli Suomen luotetuin vakuutusyhtiö, selviää Valittujen Palojen vuosittaisesta Luotetuin Merkki -tutkimuksesta.

- Asiakkuuksien kehittämisen nostaminen koko LähiTapiola-ryhmän strategian keskiöön tuottaa jatkossa yhä osuvampia palveluja asiakkaidemme eri elämäntilanteisiin. Olemme tehneet johdonmukaista työtä palvelujemme parantamiseksi, mikä näkyy nyt hienolla tavalla tutkimustuloksissa, LähiTapiolan markkinointijohtaja Olli-Pekka Pohjanmäki sanoo.

Pohjanmäen mukaan tuloksissa näkyy asiakaspalvelun sujuvoittamiseksi tehdyt parannukset eri kanavissa. Vasteaikoja on onnistuttu nopeuttamaan ja verkossa asiointia helpotettu. Myös uudet palvelumme, kuten virtuaalisairaalaksi laajentunut TerveysHelppi, näkyvät kehittyvänä asiakaskokemuksena.

- Seuraavaksi meidän täytyy pystyä tarjoamaan yhä ennakoivampia palveluja asiakkaan elämän turvaamiseksi. Vahvojen teknologiapanostusten rinnalla strategiassamme korostuu
henkilökohtaisessa palvelussa onnistuminen. LähiTapiolan toiminnan lähtökohtana ja kilpailuvalttina säilyykin edelleen vahva alueellinen läsnäolo ja asiakkaiden tunteminen, halu olla lähellä ja helposti tavoitettavissa ihminen ihmiselle, Pohjanmäki jatkaa.

Valittujen Palojen vakuutusyhtiöiden luottamusvertailussa oli toisella sijalla If ja kolmannella sijalla OP Vakuutus. Kärkisijat menivät uusiksi vuoden takaiseen kyselyyn verrattuna. LähiTapiola nousi nyt ensimmäiseksi vuoden takaiselta toiselta sijalta.

Valittujen palojen kyselytutkimus on osa Reader’s Digestin Luotetuin Merkki -tutkimusta, joka toteutettiin yhdessä brittiläisen Wyman Dillon -tutkimuslaitoksen kanssa. Tutkimus toteutettiin nettikyselynä ja vastaajia oli 2082. Tulokset painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.