Jukka hakee autoharrastuksesta vastapainoa hektiselle työlle – alkuun pääsee parilla tonnilla

25.5.2018 - Turvallisuus

Autoharrastuksen suosio on kasvussa. Jukka Hallamaa kokee harrastuksen olevan hyvä keino saada pää tyhjennettyä työasioista. Alkuun harrastuksessa pääsee melko pienelläkin panostuksella.

Autoharrastaja Jukka Hallamaa hakee autoilusta vastapainoa hektiselle työlleen. Harrasteauto mahtui arkeen, kun omakotitalon kunnostustyöt saivat jäädä.

- Harrastus on vastapainoa. Aika kiireinen ja hektinen työ, niin tämä autoharrastus aina leikkaa sen viikonloppuisin ja tapahtumapäivinä, jolloin ei tarvitse miettiä muuta, kuin olla porukassa mukana, Hallamaa kertoo harrastuksestaan.


Hallamaan mukaan uudistuneet liikennevakuutukset ja verotuksen uudistukset tukevat autoharrastusta. Uudistuneessa liikennevakuutuksessa kakkosautoon saa samat bonukset kuin ykkösautoonkin, joka on laskenut vakuutuskuluja. Museorekisterissä oleville autoille on omat vakuutuksensa.

Näin ostat harrasteauton

- Tärkeintä vanhemman auton ostamisessa on auton kunnon arviointi ja se pystyykö sitä tekemään luotettavasti. Kannattaa aina maksaa hiukan siitä, että saisi puolueettoman asiantuntijan raportin auton kunnosta, kertoo LähiTapiolan liikenneturvallisuuden johtava asiantuntija Markus Nieminen – autoharrastaja itsekin.

Keski-Euroopassa kuntotarkastuksen teettäminen ennen ostopäätöstä on ollut arkipäivää jo pitkään. Nykyään Suomestakin löytyy asiantuntijoita kunto- ja hinta-arvioiden tekemiseen.

- Kaikkein kalleinta kunnostettavaksi on auton kori, jos ei osaa sitä itse tehdä. Esimerkiksi ruostekorjaukset voivat olla hyvinkin kalliita tehtäväksi. Toisaalta jos ostaja on itse käsityötaitoinen, niin voi ostaa huonokuntoisen auton halvalla omaksi kunnostusprojektiksi, Nieminen kertoo.

Niemisen mukaan harrastuksen alkuun voi päästä muutaman tuhannen euron investoinnilla. Toisaalta ylärajaa autojen hinnoille ei ole. Esimerkiksi vanhempien italialaisten urheiluautojen hinnat ovat nousseet pilviin autoharrastajien ja sijoittajien kasvavan kiinnostuksen myötä.

- Esimerkiksi 70-luvun kuplavolkkari on nätti ja persoonallinen auto, jonka voi saada kunnossa olevana muutamalla tuhannella eurolla.

Lue lisää kaskovakuutuksistamme

Paransimme kaskovakuutustemme turvaa. Saat nyt samalla rahalla kattavammat vakuutukset. Tutustu LähiTapiolan kaskovakuutuksiin tarkemmin linkistä.

Lue lisää ja osta