He ovat Pohjolan parhaimmistoa – suomalaisvarainhoitajaista LähiTapiola Varainhoito sai eniten Lipper-palkintoja

11.5.2018 - Talous

LähiTapiola LokalTapiola

LähiTapiola Varainhoito, LähiTapiola Maailma –yhdistelmärahastot ja LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko –rahasto keräsivät yhteensä kahdeksan rahastoluokittaja Thomson Reuters Lipperin palkintoa tänä vuonna. Ainoastaan Suomessa toimivista varainhoitajista LähiTapiola Varainhoito oli paras.

Kansainvälinen rahastoanalyysien ja –vertailujen tuottaja Thomson Reuters Lipper myönsi LähiTapiola Varainhoidolle Pohjoismaiden parhaan varainhoitajan palkinnon pienten yhtiöiden sarjassa kolmen vuoden tarkastelussa. Best Overall Small Company Award -ryhmäpalkinnossa toimijalla on oltava vähintään kolme osake-, korko- ja yhdistelmärahastoa.

LähiTapiola Varainhoito oli ainoa, joka vain Suomessa toimivista varainhoitajista sai ryhmäpalkinnon. Nordea voitti ryhmäpalkinnon suurten yhtiöiden sarjassa.

- On etuoikeus saada tehdä työtä näin upeiden ihmisten kanssa. Suuri palkintojen määrä osoittaa, että pitkäjänteinen työmme tuottaa hedelmää, LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Tom Liljeström sanoo.

Lipper julkisti rahastopalkintojen saajat maaliskuun lopulla, mutta varsinaiset palkinnot ojennettiin nyt toukokuussa. Kansainvälisen mediayhtiö Thomson Reutersin omistama rahastoluokittaja Lipper on palkinnut varainhoitajia ja rahastoja yli 30 vuoden ajan yli 20 maasta. Luokittaja asettaa rahastoja paremmuusjärjestykseen riskikorjatun tuoton perusteella.
Mikael Lehto Thomson Reutersilta kävi ojentamassa palkinnot LähiTapiola Varainhoidolle.

LähiTapiola LokalTapiola

LähiTapiola Varainhoidon Lipper-palkinnot 2018.

LähiTapiola Varainhoito palkittiin myös parhaana varainhoitajana yhdistelmärahastojen sarjassa. LähiTapiola Maailma 80 –yhdistelmä voitti parhaan rahaston palkinnon globaalien yhdistelmärahastojen sarjassa sekä kolmen että kymmenen vuoden tarkastelussa. Myös Maailma 20 –yhdistelmärahasto voitti vastaavat palkinnot sarjassaan. LähiTapiola Maailma 50 oli luokkansa paras yhdistelmärahasto kolmen vuoden tarkastelussa.

- Olen erittäin iloinen siitä, että LähiTapiola Maailma-rahastot ovat jälleen menestyneet erinomaisesti puolueettomassa vertailussa. Maailma-rahastot ovat menestyneet erinomaisesti jo aikaisemminkin ja palkintoja on kertynyt aina vuodesta 2009 saakka. Palkinnot merkitsevät meille tunnustusta pitkäjänteiselle ja kurinalaiselle sijoitusprosessille. Sijoittaminen on mielestäni ennen kaikkea riskienhallintaa", LähiTapiola Varainhoidon johtaja, pääekonomisti ja Maailma-rahastojen rahastovalinnoista vastaava Jari Järvinen kertoo.

LähiTapiola LokalTapiola

Mikael Lehto Thomson Reutersilta (vasemmalla) ojensi Maailma -yhdistelmärahastojen palkinnot pääekonomisti Jari Järviselle ja hänen tiimilleen.

Lisäksi Lipper palkitsi LähiTapiolan Pohjoinen Yrityskorko –rahaston, joka oli luokkansa paras rahasto kolmen vuoden tarkastelussa.

- Olen erittäin tyytyväinen, että LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko on pärjännyt erinomaisesti Lipperin vertailussa ja pitkäjänteinen työmme salkunhoidossa on tuottanut tulosta. Pohjoismaalaiset yrityslainat ovat edelleen mielestäni oiva sijoituskohde, jotka tarjoavat kohtuullista lisätuottoa pienehköllä riskillä myös alhaisten ja lievästi kohoavien viitekorkojen maailmassa”, kertoo salkunhoitaja Teemu Kokko.

LähiTapiola LokalTapiola

Pohjoinen Yrityskorko -rahastoa hoitavat Antti Komulainen, Teemu Kokko ja Kari Pihkala saivat Lipper-palkinnon.

Tutustu LähiTapiolan rahastoratkaisuihin täältä.