TerveysHelppi tuo lääkärin taskuun – oululaiselle perheenisälle Pekalle tärkeintä nopeus ja toimivuus

8.5.2018 - Terveys

Mitä tehdä, jos lapselle nousee yllättäen illalla ennen nukkumaanmenoa kuume? Mistä tietää, onko jalkapallo-ottelussa loukkaantunut jalka murtunut ja miten pääsee lääkärin vastaanotolle? TerveysHelppi auttaa etänä.

LähiTapiola tarjoaa asiakkailleen TerveysHelppi-palvelun, jonka kautta tavoittaa etänä sairaanhoitajan sekä tarvittaessa myös lääkärin.

Oululainen opettaja Pekka Karukka kuuli virtuaalisairaalan olemassaolosta sattumalta. Uusperheessä elävä 14-vuotiaan tytön isä testasi palvelua ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten.

- Todettiin, että sen kauttahan saa nopeasti avun. Jos lapsi sairastuu tai hänelle sattuu tapaturma, on helpottavaa tietää, että apua saa puhelinsoitolla. Olemme käyttäneet TerveysHelppiä muutamia kertoja vuodessa. Kerran esimerkiksi lapselle sattui tapaturma jalkapalloa pelatessa, ja saimme nopeasti varattua ajan ortopedille, Karukka kertoo.

Tärkeintä nopeus ja sujuvuus

Hänelle terveydenhuollossa ja terveyspalveluissa tärkeitä tekijöitä ovat joustavuus ja hyvä palvelu.

- On oleellista, että pääsee heti hoitoon ilman viiveitä. Arvostan nopeutta ja tehokkuutta. TerveysHelpin kautta lääkäriaika ja tarvittava apu tai neuvot ovat aina järjestyneet nopeasti.

TerveysHelpin kautta saa hoitosuosituksen ja tarvittaessa ajan varattua suoraan lääkärille, mutta moni vaiva tai huoli hoituu myös etänä. Vanhemmille palvelu tuo usein ennen kaikkea mielenrauhaa – ottamalla yhteyttä puhelimitse tai chatsovelluksen kautta voi saada ammattilaiselta neuvot sairaan lapsen hoitoon.

- Olenkin suositellut palvelua kavereilleni, Pekka Karukka sanoo.

Suomalaiset löytäneet etälääkäripalvelut

Etälääkäripalvelut parantavat terveyspalvelujen saatavuutta ja madaltavat kynnystä terveysasioiden hoitamiseen. Ne myös parantavat terveyspalveluiden maantieteellistä tasa-arvoa mahdollistamalla lääkärin vastaanoton omasta kodista käsin asuinpaikasta riippumatta.

- Suomalaiset ovat löytäneet etälääkärin vastaanotolle hyvin. Monet ovat olleet positiivisesti yllättyneitä mahdollisuudesta hoitaa oma terveysasiansa etänä. Nuorin hoidettu potilas on ollut muutaman kuukauden ikäinen vauva ja vanhin yli 100-vuotias, LähiTapiolan terveysjohtaja, lääketieteen tohtori Jani Tikkanen kertoo.

LähiTapiolan TerveysHelppi on tarkoitettu kaikille, joilla on LähiTapiolan henkilövakuutus. Palvelua käytät kätevimmin lataamalla TerveysHelppi-aplikaation. Sen kautta saat yhteyden TerveysHelpin hoitajiin ja lääkäreihin chattaamalla tai soittamalla.

Tutustu TerveysHelppiin tarkemmin täällä.

TerveysHelppi apunasi joka päivä

TerveysHelpistä saat nopeasti ja helposti vastauksia terveyshuoliisi.
Etälääkäripalvelut ovat aina ulottuvillasi, kun terveydenhuollon ammattilaiset
ovat chatin tai puhelinsoiton päässä.

Lue lisää