Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Alandia vakuutus siirtää osan liiketoiminnastaan Ahvenanmaalla LähiTapiola Etelärannikolle

17.4.2018 - Talous

Vakuutusyhtiöt Alandia Vakuutus ja LähiTapiola Etelärannikko (LokalTapiola Sydkusten) ovat tehneet aiesopimuksen Alandian vapaaehtoisten henkilövakuutusten siirtämisestä LähiTapiolalle kannanluovutuskauppana vuodenvaihteessa 2018-2019. Kyseessä on vajaat 20 000 henkilövakuutusta Ahvenanmaan markkinalla. Myös liiketoimintaa hoitanut henkilöstö siirtyy suunnitelman mukaan LähiTapiolan palvelukseen. Alandia keskittyy jatkossa ydinliiketoimintaansa veneilyn ja merenkulun vakuuttajana.

- LähiTapiola Etelärannikolle, joka kesällä 2017 avasi uuden myyntipisteen Maarianhaminassa, tämä antaa hyvän pohjan kehittyä Ahvenanmaan markkinalla, kertoo toimitusjohtaja Kristian Nygrén.

- Uskomme, että tämä on positiivinen uutinen myös Alandian asiakkaille, voimme tarjota heille selvästi laajemmat palvelut ja myös uudenlaisia asiakasetuja. Samalla asiakkaat saavat jatkaa yhteistyötä heille tutun ammattitaitoisen paikallisen henkilöstön kanssa. Myös LähiTapiolan nykyisille asiakkaille ja paikalliselle henkilöstöllemme tämä on hyvä ratkaisu, liiketoiminnan kasvun myötä palvelutarjontamme laajenee Ahvenanmaalla, Nygrén sanoo.

Alandian toimitusjohtajan Tony Karlströmin mukaan ratkaisu on Alandialle erinomainen. Yhtiön strategia on keskittyä ydinosaamiseensa laivaliikenteen ja veneilyn vakuuttajana.

- Tällä järjestelyllä henkilövakuutus asiakkaat saavat kilpailukykyisen vakuutusturvan ja henkilökohtaista paikallista palvelua Ahvenanmaalla jatkossakin. Lisäksi LähiTapiola pystyy tarjoamaan asiakkaillemme hyviä täydentäviä palveluita. Alandia tekee samalla myös muita strategisia järjestelyitä toimintansa kehittämiseksi, Karlström sanoo.

LähiTapiola Etelärannikko on LähiTapiola –ryhmään kuuluva keskinäinen vakuutusyhtiö, jonka toiminta-alue on Turunmaa, Läntinen Uusimaa ja Ahvenanmaa.

Tämä järjestely edellyttää molempien yhtiöiden yhtiökokousten sekä viranomaisten hyväksynnän ja sen on tarkoitus toteutua vuoden 2018 loppuun mennessä.