Laadukas koulutus takaa kilpailukyvyn – LähiTapiola lahjoittanut korkeakouluille 750 000 euroa

17.4.2018 - Talous

Osaaminen tuo elämänturvaa. Siksi haluamme auttaa turvaamaan laadukkaan koulutuksen ympäri Suomen.

LähiTapiolan yhtiöt lahjoittivat vuosina 2015-2017 suomalaisille korkeakouluille yhteensä 750 000 euroa valtion vastinrahaohjelman puitteissa. Lahjoitusten taustalla on Elämänturvayhtiön halu osallistua suomalaisen yhteiskunnan ja korkealaatuisen korkeakoulutuksen kehittämiseen.

Lisäksi vuoden 2017 aikana tehtiin useita muita lahjoituksia suomalaisten hyvinvoinnin, kulttuurin ja kestävän kehityksen edistämiseksi. LähiTapiolan yhtiöt tulevat kuluvana vuonna myös antamaan oman panoksensa suomalaisten ammattikorkeakoulujen käynnistyneeseen varainhankintakampanjaan.

- Suomalaisesta osaamisesta huolehtiminen on erityisen tärkeää aikana, jolloin korkeakoulutukseen on kohdistunut julkisen rahoituksen vähennyspaineita. LähiTapiolan yhtiöt ovat omalla panoksellaan halunneet olla mukana takaamassa suomalaisen kilpailukyvyn ja alueellisen elinvoimaisuuden säilymistä, sanoo LähiTapiola-ryhmän yritysvastuun ja yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Maija Keskinen.

- Korkeakoulutukseen panostaminen on panostus suomalaiseen osaamiseen, innovaatiotoimintaan, työllisyyteen ja talouskasvuun. Olemme olleet mukana tukemassa yliopistoja ympäri Suomen ja eri tieteenaloja laaja-alaisesti.

Asiakkaidensa omistamana keskinäisenä elämänturvayhtiönä LähiTapiola haluaa kantaa kortensa kekoon yhteisen hyvän puolesta. Jokainen LähiTapiolan 20 alueyhtiöstä auttaa oman alueensa asukkaita voimaan paremmin ja olemaan turvassa. Vuonna 2017 LähiTapiolan asiakkaat olivat mukana tukemassa yhteiskunnallisesti merkittäviä hankkeita ja lahjoituksia ryhmän tasolla yli miljoonalla eurolla, ja alueyhtiöiden kautta moninkertaisesti.