LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko oli paras euromääräisiin lainoihin sijoittava korkorahasto

23.3.2018 - Talous

Rahastoluokittaja Lipper palkitsi LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko –rahaston Pohjoismaiden parhaana euromääräisiin lainoihin sijoittavana korkorahastona.

Pohjoismaisten yritysten joukkolainat ovat olleet hyvä sijoituskohde. Tätä mieltä on kansainvälinen rahastoanalyysien ja vertailujen tuottaja Lipper, joka palkitsi LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko –rahaston Pohjoismaiden parhaana pääosin euromääräisiin lainoihin kehittyneillä markkinoilla sijoittavana korkorahastona kolmen vuoden sarjassa (Bond Eur Award).

Rahaston salkunhoitajan Teemu Kokon mukaan Pohjolan yrityslainamarkkina on tarjonnut viime vuosina hyviä sijoituskohteita. Markkina on Suomea laajempi ja se tarjoaa tehokkaamman hajautuksen. Tuottopotentiaali on hyvä, vaikka korot ovat matalalla.

-Pohjoismainen korkomarkkina on viime vuosina muuttunut entistä laajemmaksi ja dynaamisemmaksi. Markkinoille on tullut paljon uusia liikkeeseen laskijoita sekä uusia sijoittajia. Olemme salkunhoitotiimissämme erittäin iloisia, että pitkäjänteinen työmme tuottaa tulosta ja se saa arvotusta. Kiitos kuuluu kuitenkin osuudenomistajillemme, salkunhoitaja Teemu Kokko sanoo.

Lipperin Bond Eur –katergorian palkinto perustuu vertailuryhmänsä parhaisiin, johdon mukaisesti saavutettuihin tuottoihin, joissa on huomioitu sijoitusten riski.

Pohjoinen Yrityskorko sijoittaa pohjoismaisten ja muiden pohjoiseurooppalaisten OECD-maiden yritysten ja pankkien velkakirjoihin. Rahaston koko on lähes 340 miljoonaa euroa. Perustamisestaan lähtien rahaston vuotuinen tuotto on 4,2 prosenttia.

Tutustu LähiTapiola rahastoihin täältä.