LähiTapiola valittiin parhaaksi varainhoitajaksi - LähiTapiola –rahastoille useita palkintoja

23.3.2018 - Talous

Rahastoluokittaja Lipper palkitsi LähiTapiola Varainhoidon parhaana varainhoitajana Pohjoismaissa. LähiTapiola Maailma –yhdistelmärahastot ja Pohjoinen Yrityskorko olivat parhaita luokissaan.

Kansainvälinen rahastoanalyysien ja –vertailujen tuottaja Lipper myönsi LähiTapiola Varainhoidolle Pohjoismaiden parhaan varainhoitajan palkinnon pienten yhtiöiden sarjassa kolmen vuoden tarkastelussa. Best Overall Small Company Award -ryhmäpalkinnossa toimijalla on oltava vähintään kolme osake-, korko- ja yhdistelmärahastoa.

LähiTapiola Varainhoito palkittiin myös parhaana varainhoitajana yhdistelmärahastojen sarjassa.
LähiTapiola -yhdistelmärahastot menestyivät useassa sarjassa. Maailman laajuisesti osakkeisiin ja korkoihin sijoittava LähiTapiola Maailma 80 – yhdistelmärahasto voitti parhaan rahaston palkinnon globaalien yhdistelmärahastojen sarjassa sekä kolmen että kymmenen vuoden tarkastelussa. Maailma 80 –rahaston varoista 80 prosenttia on normaalitilanteissa sijoitettu osakkeisiin. Osakepaino voi vaihdella 60-100 prosentin välillä.

Palkinnot perustuvat vertailuryhmänsä parhaisiin, johdonmukaisesti saavutettuihin tuottoihin, joissa on huomioitu sijoitusten riski.

Myös LähiTapiola Maailma 20 sai palkinnot parhaana yhdistelmärahastona kolmen ja kymmenen vuoden tarkastelussa.

LähiTapiola Maailma 50 oli luokkansa paras yhdistelmärahasto kolmen vuoden tarkastelussa.

- Olen ylpeä LähiTapiola Maailma –rahastojen menestyksestä. Palkinnot ovat jatkoa edellisvuosien menestykselle ja jälleen osoitus kurinalaisen sijoitusprosessin toimivuudesta. Haluan lämpimästi kiittää osuudenomistajia luottamuksesta. Matka jatkuu ja varainhoidolliset ratkaisut tarjoavat mielenrauhaa näinä epävarmoina aikoina, LähiTapiolan pääekonomisti ja johtaja Jari Järvinen sanoo.

Lipper on palkinnut LähiTapiola Maailma –yhdistelmärahastoja useana vuonna aiemminkin. Viimeksi viime vuonna Maailma –yhdistelmärahastot olivat luokkansa parhaita.

Lisäksi Lipper palkitsi LähiTapiolan Pohjoinen Yrityskorko –rahaston, joka oli luokkansa paras rahasto kolmen vuoden tarkastelussa. Pohjoinen Yrityskorko sijoittaa pohjoismaisten ja muiden pohjoiseurooppalaisten OECD-maiden yritysten ja pankkien velkakirjoihin.

Tutustu LähiTapiola rahastoihin täältä.