Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Jättikö auto tielle? Liikenneasiantuntijalta neuvot ongelmatilanteisiin – ”Harvat osaavat selvittää vikoja itse”

21.3.2018 - Turvallisuus

LähiTapiola tarjoaa asiakkailleen hätäpalvelunumeron, josta saa apua auton hajotessa matkalla.

Talvi ja pakkaset saattavat aiheuttaa ongelmia autoilijoille. Ennen pidempiä matkoja olisi hyvä tarkastaa auton kunto, esimerkiksi moottoriöljyn ja jäähdytysnesteen määrä, rengaspaineet ja niiden kuluneisuus. Valmisteluista huolimatta matka voi katketa autossa olevan vian vuoksi.

LähiTapiolan liikenneturvallisuuden johtavan asiantuntijan Markus Niemisen mukaan yleisimmät syyt auton hajoamiseen matkalla ovat tekninen vika ja virran loppuminen.

- Tyypillisesti kyseessä on moottorin sähkövika tai akun varaustilan heikkeneminen. Seuraavaksi yleisin syy tien päälle jäämiseen on rengasrikko. Varsinkin nyt talvikaudella on myös jonkin verran ojaanajoja ja lumikinoksiin kiinnijäämisiä. Tämän lisäksi väärän polttoaineen tankkaaminen ja polttoaineen loppuminen keskeyttävät matkoja, Nieminen luettelee.

Entistä teknisemmät nykyautot aiheuttavat sen, että autoilijat tarvitsevat aikaisempia vuosia enemmän apuja tien päällä. Tämä näkyy myös ihmisten ottamien autovakuutusten kattavuuden laajenemisena.

- Nykyään harvat osaavat selvittää autoon tulevia vikoja itse tien päällä. Esimerkiksi LähiTapiolan laajimpaan kaskovakuutukseen kuuluu sijaisautopalvelu ja kyseisten vakuutusten määrä on viime vuosina kasvanut, Nieminen kuvailee.

Hätäpalveluun vuosittain 16000 puhelua

LähiTapiola tarjoaa asiakkailleen hätäpalvelunumeron, josta asiakas saa apua tien päälle jäädessään. Numerosta saa apua tämän lisäksi myös muissa kiireellisissä hätätilanteissa, kuten matkalla sairastuessa tai tapaturman sattuessa. Hätäpalveluun tulee vuosittain noin 16 000 puhelua.

- Asiakkaat tarvitsevat usein ennen kaikkea neuvoja siihen, miten selviytyä yllättävästä tilanteesta. Hätäpalvelusta saa ohjeita ja teknistä neuvontaa tilanteisiin, joissa mietityttä voiko ajoa jatkaa esimerkiksi varoitusvalosta tai viasta huolimatta turvallisesti, kertoo Nieminen.

- Tarvittaessa voimme hätäpalvelun kautta tilata paikalle hinausauton tai toimittaa sijaisauton suoraan paikan päälle hinausauton mukana. Sijaisautopalvelu kuuluu laajimpaan kaskovakuutukseemme.

Tarvitsetko liikenne-, koti- tai matkatilanteessa apua? Hätäpalvelu auttaa LähiTapiolan asiakkaita 24 h /vrk numerossa +35880004531.

Liikennevakuutus tarvitaan kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille. Tutustu LähiTapiolan tarjoamiin autovakuutuksiin tarkemmin täällä.

Lue lisää kaskovakuutuksistamme

Paransimme kaskovakuutustemme turvaa. Saat nyt samalla rahalla kattavammat vakuutukset. Tutustu LähiTapiolan kaskovakuutuksiin tarkemmin linkistä.

Lue lisää ja osta