LähiTapiola Vahinkoyhtiön luottoluokitus pysyi erinomaisena – pitkän aikavälin näkymät nousivat positiivisiksi

6.3.2018 - Talous

Luottoluokittaja A.M. Best uskoo LähiTapiola Vahinkoyhtiön johtavan kilpailuaseman säilyvän ja tuloksen pysyvän vahvana.

Vakuutusyhtiöiden luottoluokituksiin erikoistunut A.M. Best on pitänyt LähiTapiola Vahinkoyhtiön luottoluokituksen erinomaisella tasolla. Maaliskuun alussa julkistettu luokitus säilyi tasolla A (Excellent).

Luokituksen taloudellista asemaa kuvaavan FSR-luokituksen (Financial Strength Rating) näkymät säilyivät vakaina.

Sen sijaan ICR-luokituksen näkymät nousivat positiiviseksi (Issuer Credit Rating). Luokitusosa arvioi liikkeeseen laskijan kykyä vastata taloudellisiin velvoitteisiinsa.

Näkymien nosto kuvaa luottoluokittajan näkemystä, että LähiTapiola Vahinkoyhtiö pystyy ylläpitämään johtavan kilpailuasemansa ja tekemään vahvaa tulosta myös tulevina vuosina.

Erityisen vahvana luottoluokittaja pitää LähiTapiolan tasetta ja vakavaraisuutta. Luottoluokittaja uskoo LähiTapiola Vahinkoyhtiön pääomien riittävyyden säilyvän vahvimmalla tasolla.

- Erinomaisen luottoluokituksen säilyminen ja pitkän tähtäimen liikkeeseenlaskijan luottoluokituksen näkymien nosto positiivisiksi ovat osoitus, että LähiTapiola –ryhmä on onnistunut erittäin hyvin toiminnassaan sekä taloudellisesti että operatiivisesti, LähiTapiolan talousjohtaja Timo Laakso sanoo.

A.M. Best on arvioinut LähiTapiola Vahinkoyhtiön luottoluokitusta vuodesta 2006. Luokitus on säilynyt ennallaan.

Lue lisää A.M. Bestin lehdistötiedotteesta.