Influenssaepidemia ruuhkauttaa TerveysHelppi-etälääkäripalvelua

2.3.2018 - Terveys

Alkukevät on terveyspalveluiden ruuhka-aikaa. LähiTapiolan virtuaalisairaalassa asiakkaiden jonotusaika on kasvanut suuren suosion vuoksi pitkäksi. Uudet rekrytoinnit ja digipalvelun kehitys tulevat parantamaan tilannetta.

LähiTapiolan virtuaalisairaala avasi ovensa virallisesti tammikuussa. Koko vuodelle 2018 odotettavissa on noin 200 000 potilaskontaktia ja etäsairaanhoitajien sekä -lääkäreiden avun LähiTapiolan asiakkaille tuova TerveysHelppi-palvelu on ruuhkautunut helmikuun aikana.

- Tähän aikaan vuodesta terveyspalveluiden kysyntä on tyypillisesti korkeimmillaan johtuen muun muassa influenssan sesonkiajasta. Tämä näkyy myös digipalveluissa. TerveysHelppi-palvelun suuri kysyntä on tietysti positiivinen haaste ja sille on selkeästi tarvetta, LähiTapiolan terveysjohtaja Jani Tikkanen kuvailee.

- Terveyshelpistä saa aina helposti ajasta ja paikasta riippumatta avun terveyteen liittyviin vaivoihin.

TerveysHelpin asiakkaat ovat pääsääntöisesti hyvin tyytyväisiä saamaansa palveluun, mutta pitkistä jonotusajoista on tullut negatiivista palautetta. Jani Tikkanen kertoo virtuaalisairaalan reagoivan esille nousseeseen haasteeseen uusilla rekrytoinneilla sekä palvelun jatkokehittämisellä.

- Palvelutilanteen parantamiseksi rekrytoimme uusia tekijöitä ja panostamme digiväylän kehitykseen, jotta palvelukokemus olisi jatkossa yhä aurinkoisempi. Työ vaatii huomattavan laajaa osaamista ja matka rekrytoinnista etulinjaan vie aikansa koulutuksineen.

Suuri osa yhteydenotoista hoidetaan kokonaan etänä

Jopa 70 prosenttia TerveysHelppin lääkärikäyntiä vaativista asiakastapauksista on kyetty hoitamaan kokonaan etänä.

- Monet ovat olleet positiivisesti yllättyneitä mahdollisuudesta hoitaa oma terveysasiansa etänä. Nuorin hoidettu potilas on ollut muutaman kuukauden ikäinen vauva ja vanhin yli 100-vuotias, Tikkanen kertoo.

TerveysHelppi palvelee puhelimitse numerossa 0206 1000, mutta myös mobiilisovelluksen kautta. Mikäli puhelinpalvelussa on ruuhkaa, kannattaa TerveysHelppiin olla yhteydessä sovelluksen chat-palvelussa. Sen kautta voi saada nopeammin vastauksen.

Suomalaiset ovat löytäneet etälääkärin vastaanotolle hyvin jo nyt. LähiTapiolan viime syyskuussa teettämän tutkimuksen perusteella 65 prosentille suomalaista sopisi useimmiten tai aina etälääkäripalveluiden käyttö.

TerveysHelppi on tarkoitettu kaikille, joilla on LähiTapiolan henkilövakuutus. Palveluun voi soittaa maksutta numeroon 0206 1000 ja se on avoinna joka päivä klo 7–23.

Näin käytät TerveysHelppiä:

  • Chattaa tai soita 0206 1000. Sairaanhoitajat ja lääkärit auttavat sinua.
  • Mikäli palvelussa on jonoa, sinulle soitetaan takaisin mahdollisimman pian.
  • Kun pääset hoitajan tai lääkärin puheille, kerro, mikä sinua vaivaa. Saat saman tien ohjeet, kuinka toimia.
  • Saat samalla yhteydenotolla myös kyseisen korvausasian vireille.
  • Tutustu TerveysHelppiin tarkemmin täällä.

TerveysHelppi apunasi joka päivä

TerveysHelpistä saat nopeasti ja helposti vastauksia terveyshuoliisi.
Etälääkäripalvelut ovat aina ulottuvillasi, kun terveydenhuollon ammattilaiset
ovat chatin tai puhelinsoiton päässä.

Lue lisää