Tytär elvytti sydänkohtauksen saaneen isänsä Porissa – LähiTapiolan Sankarikoulutukset pelastaneet henkiä

23.2.2018 - Turvallisuus

LähiTapiola LokalTapiola

LähiTapiola haluaa turvata suomalaisten elämän varmistamalla, että apua on nopeasti saatavalla tarvittaessa. LähiTapiola ja Suomen Punainen Risti haluavat yhdessä tehdä suomalasista maailman ensiapukoulutetuimman kansan.

Vuoden 2017 Sankarikoulutuksessa opetettiinkin elvytystä ja ensiaputaitoja yhteensä noin 40 000 koululaiselle ja LähiTapiolan alueyhtiöiden asiakkaalle ympäri Suomen.

- Hienoimpia viime vuoden onnistumisia olivat todelliset tarinat. Esimerkiksi Oulussa sankarikoulutuksen saanut asiakkaamme pelasti ravintolassa sydänkohtauksen saaneen hengen ja Porissa tytär elvytti isänsä ambulanssia odotellessa, sanoo LähiTapiolan sankarikoulutuksista vastaava kehittämispäällikkö Hanna-Leena Jauho.

Ensiaputaitojen koulutukset toteutettiin yhteistyössä Punaisen Ristin Ensiavun kanssa. Ensiaputaitojen kasvattaminen Suomessa on yksi keskinäisen Elämänturvayhtiön tavoista tuottaa arvoa asiakkailleen. Vuoden 2017 merkittävä Sankarikoulutusten määrä on osoitus LähiTapiolan kyvystä olla paikallisesti läsnä asiakkaidensa arjessa.

Koululaiset pääsivät oppimaan ensiaputaitoja

LähiTapiola pääsi viime vuoden Sankarikoulutusten kautta tukemaan vahvasti koulujen turvallisuuskasvatusta. Suurimpana LähiTapiolan Sankarikoulutusten kohderyhmänä toimivat viides- ja kuudesluokkalaiset, joille järjestettiin elvytyskoulutusta. Vastaavanlaisia koulutuksia jatketaan tänä vuonna viidesluokkalaisille. Sankarikoulutukset saivat kiitosta sekä opettajilta että oppilailta.

- Oppilaat olivat hyvin motivoituneita elvytystehtävistä ja jokainen kertoi innokkaasti, miten oli harjoitellut kotiväen kanssa painalluksia. Kodista tuli myös kommentti, että on hyvä, että koulussa opetetaan tällaisia tosielämän taitoja, sanotaan hyvinkääläisen Aseman koulun palautteessa.

Kiitos kuuluu LähiTapiolalaisten lisäksi Punaisen Ristin Ensiavulle, jolle tämä oli myös suuri ja onnistunut ponnistus. Parasta kiitosta kaikille tekijöille ovat asiakkaiden pelastustarinat ja koululaisten into kouluttaa kotiväkeä.

- Oli upeaa nähdä koululaisten into jakaa osaamistaan koulutuksen jälkeen. Esimerkiksi Puotilan koulun oppilaat lähtivät joulun alla Itäkeskukseen opettamaan ohikulkijoille elvytystä, kertoo Punaisen Ristin Ensiavun aluepäällikkö Mirja Sjöberg.

Sankarikoulutuksen kautta opittuja ensiaputaitoja on hyödynnetty jo nyt onnistuneesti ympäri Suomen. Tämä kertoo siitä, että LähiTapiolan ja SPR:n yhteistyössä toteuttama Sankarikoulutus tuo apua ikään katsomatta ja antaa elintärkeitä kansalaistaitoja.

Haluatko sinäkin olla sankari? Katso lista tulevista Sankarikoulutuksista täältä.