Joka viides kokee yksinäisyyttä – LähiTapiola vastaa haasteeseen: "Yksinäisyys on hyvinvoinnille tuhoisaa"

14.2.2018 - Turvallisuus

Lapset ulkoleikeissä

Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan pääyhteistyökumppani LähiTapiola on vuodesta 2006 auttanut ehkäisemään yksinäisyyttä ja syrjäytymistä kaikkialla Suomessa.

Paikallisesti vapaaehtoisvoimin toteutettavalla ystävätoiminnalla on tärkeä rooli yksinäisyyden lievittämisessä osana suomalaista hyvinvointiverkostoa.

- Yksinäisyys on ihmisen hyvinvoinnille tuhoisaa. Siksi yksinäisyyttä vähentävällä toiminnalla on suuri vaikutus sekä yksilölle että koko yhteiskunnalle. Yksikin myönteinen ihmissuhde voi katkaista yksinäisyyden kierteen, joka muuten voi saada ihmisen eristäytymään entisestään, kertoo Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta.

Ystävänpäivänä LähiTapiola ja Suomen Punainen Risti haluavat muistuttaa, että jokainen voi vähentää yksinäisyyttä ottamalla toiset ihmiset huomioon. Punaisen Ristin ystävätoiminnan 9 000 vapaaehtoista antavat vuosittain avun yli 32 000 ihmiselle.

- Jos osaat kuunnella ja olla läsnä, sinussa on ystäväainesta. Ystävänä annat aikaasi sen verran ja silloin, kun sinulle itsellesi sopii. Yhteiset tapaamiset voivat olla vaikkapa kävelyllä tai teatterissa käymistä, yhteistä kahvittelua tai muuta teille sopivaa ajanvietettä, sanoo LähiTapiolan yritysvastuun ja yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Maija Keskinen.

Lue lisää ystävätoiminnasta täältä.