Älyhenkivakuutus saa parantamaan elämäntapoja – yli puolet lisännyt arkiliikuntaa ja muutokset myös pysyvät

2.2.2018 - Terveys

70 prosenttia LähiTapiolan Älyhenkivakuutuksen käyttäjistä on parantanut sen ansiosta elämäntapojaan. Monet ovat lisänneet liikuntaa ja muokanneet ruokavaliotaan terveellisemmäksi.

Marraskuussa 2017 toteutetun asiakaskyselyn mukaan peräti 70 prosenttia LähiTapiolan Älyhenkivakuutuksen hankkineista kertoi parantaneensa elämäntapojaan Älyhenkivakuutuksen myötä. Yli puolet on lisännyt arkiliikuntaa, neljänneksen yöunet ovat parantuneet ja 30 prosenttia on kiinnittänyt huomiota ruokavalioonsa. Kaikkiaan 75 prosentilla elämäntapamuutokset ovat jääneet pysyviksi.

- Nämä ovat vaikuttavia ja innostavia löydöksiä. Ennaltaehkäisy on tärkeää ja asiakkaamme ovat selkeästi kokeneet palvelun hyödylliseksi. Haluamme antaa asiakkaillemme työkaluja terveyden hoitamiseen ja tämä tulos myös velvoittaa meitä kehittämään palvelua edelleen, kertoo LähiTapiolan Terveysjohtaja Jani Tikkanen.

- Arjen aktiivisuus ja jokapäiväiset valinnat vaikuttavat merkittävästi terveyteen ja hyvinvointiin pitkällä aikavälillä. Älyhenkivakuutuksen mukana tuleva hyvinvointipalveluiden kokonaisuus on näyttänyt auttavan hyvin muutoksessa liikuntatottumusten ja valmennusohjelmat puolestaan ravitsemuksen osalta. Käytännön vinkit ravinnosta ja liikunnasta auttavat painonhallinnassa ja pysyvää muutosta tukemalla ne lisäävät myös terveiden elinvuosien määrää.

Älyhenkivakuutuksen tavoitteena on taloudellisen varautumisen lisäksi auttaa asiakkaitamme pysymään hengissä parantamalla heidän elämäntapojaan; liikkumaan enemmän, kiinnittämään huomiota ruokavalioon sekä lepäämään ja oppimaan stressinhallintaa.

Vakuutusturvan lisäksi asiakkaalla on käytössä digitaalinen hyvinvointipalvelukokonaisuus, johon kuuluu sähköinen terveystarkastus, aktiivisuutta mittaava ranneke tai sykevyö, hyvinvointisovellus sekä muita kannustavia lisäpalveluita.

Tutustu Älyhenkivakuutuksen ominaisuuksiin tarkemmin täällä.

Älyhenkivakuutus laajeni helmikuun alussa

Jo 15 000 suomalaista on innostunut parantamaan elintapojaan Älyhenkivakuutuksen avulla. Helmikuun alusta lähtien hyvinvointipalvelu tulee yhä laajemmin LähiTapiolan asiakkaiden ulottuville. 1. helmikuuta alkaen terveyttä ja hyvinvointia lisäävät palvelut voi liittää myös vakavan sairauden kertakorvaukseen, työkyvyttömyyspäivärahaan sekä vakavan sairauden vakuutukseen ja Terveysturvaan.

- Vakuutusturvan laajentaminen on hyvin toivottu uudistus, näin Älyhenkivakuutuksella voi kattaa terveyden suurimmat riskit, sanoo LähiTapiola Henkiyhtiön johtaja Ville Niiranen.

Tulevana kesänä koko hyvinvointipalvelu uudistuu merkittävästi asiakkaiden kehitysideoiden pohjalta. Jatkossa asiakas saa henkilökohtaiseen hyvinvointidataan pohjautuvaa ohjausta sekä neuvoja terveellisten elämäntapojen saavuttamiseen ja ylläpitämiseen. Lisäksi käyttöön on tulossa asiakkaiden palkitseminen – hyvinvointitekoihin sitoutuminen voi vaikuttaa esimerkiksi vakuutuksen hinnoitteluun.

- Palvelukonseptin yksi asiakaslupaus on kuunnella asiakkaiden tarpeita ja kehittää sen pohjalta asiakkaille merkityksellisiä palveluita. Asiakkaat haluavat jatkossa älykkäämpiä ja personoidumpia palveluita, joita olemme nyt kehittämässä nykyteknologian avulla. Tarjoamalla entistä parempia apuvälineitä autamme asiakasta pysymään hengissä ja työkykyisinä, joka on kaikkien; asiakkaan ja meidän etu, Niiranen kuvailee.