Liikennevakuutukset uudistuivat – vain joka neljäs autoilija kilpailutti vakuutuksen hinnan

18.1.2018 - Uutinen

Uusi liikennevakuutuslaki astui voimaan 1.1.2017. LähiTapiolan selvityksen mukaan 60 prosenttia autoilevista suomalaisista on kuullut liikennevakuutuksen uudistuksesta.

Uudistuksen jälkeen vakuutuksen bonus on henkilökohtainen, ei ajoneuvokohtainen. Bonusta karttuu nyt entistä nopeammin ja uudistuksen myötä liikennevakuutuksesta tuli entistä oikeudenmukaisempi.

- Toimme viime vuoden alussa ensimmäisenä markkinoille uuden liikennevakuutuksen. Vakuutuksemme lähtökohtana on vahinkojen määrän vähentäminen ja hyvien kuskien palkitseminen. Uusi tuote sai asiakkailta erittäin positiivisen vastaanoton, sanoo moottoriajoneuvovakuuttamisen kehittämisestä vastaava johtaja Tapani Alaviiri.

LähiTapiola on viime vuoden aikana vahvistanut osuuttaan ajoneuvovakuuttamisen markkinajohtajana. LähiTapiolan liikennevakuutuskannan osalta kasvu vuoden alkuun verrattuna oli 56 300 ajoneuvoa, mikä merkitsee vakuutuskannan kasvua 1,1 prosenttia, kun tarkastelun kohteena on yksityishenkilöiden käyttöön rekisteröidyt henkilöautot.

- Vastaavalla ajanjaksolla näin suurta liikennevakuuttamisen kannan kasvua ei ole aikaisemmin Suomessa tapahtunut, Alaviiri kertoo.

LähiTapiolan Kantar TNS:llä teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisista autoilijoista 60 prosenttia on kuullut liikennevakuutuksen uudistuksesta, mutta vain joka neljäs on kilpailuttanut liikennevakuutuksensa hinnan. Aktiivisimmin vakuutuksensa ovat kilpailuttaneet useamman auton taloudet ja suurperheet. Tutkimukseen vastanneet edustavat maamme 15–74 -vuotiasta väestöä, joilla on auto käytössä. Kyselyyn vastasi 29.9. – 5.10.2017 välisenä aikana 1026 henkilöä, joista 728 oli auto käytössään.

- Eniten vakuutuksiaan ovat kilpailuttaneet suuret kotitaloudet, joissa on myös useampia autoja. Näissä talouksissa voidaankin hyötyä paljon siitä, että kuljettaja saa kaikille autoilleen saman bonuksen.

LähiTapiola tuo liikennevakuutukseen uusia ominaisuuksia:

  • Asiakaskohtainen ja henkilökohtainen bonus
  • Sama bonus asiakkaan kaikkiin autoihin eli ns. kakkosauton bonus
  • Yhden auton vahinko ei laske kaikkien autojen bonuksia
  • Lähtöbonus uuteen vakuutukseen ja uudelle asiakkaalle vähintään 20 prosenttia tai jopa 30 prosenttia
  • Lahjabonusta jo 4 vuoden vahingottomalla ajolla
  • Maksimibonus 80 prosenttia
  • Bonus kertyy maksimiin jopa jo 8 vuoden vahingottomalla ajolla
  • Vahingon vaikutus bonukseen maltillisempi - jatkossa vain -15 prosenttia nykyisen -20 prosenttia sijaan
  • Bonusturva uudistuu - on jatkossa henkilökohtainen