LähiTapiolalta merkittävä lahjoitus saattohoitokodille – 15 000 euroa tarvikkeisiin

16.1.2018 - Uutinen

LähiTapiola Loimi-Häme lahjoittaa Hämeenlinnassa sijaitsevalle Koivikko-kodille 15 000 euroa tarvikkeiden hankintaan.

Koivikko-koti on yksi Suomen neljästä saattohoitokodista. Toimintaa toteuttaa Koivikkosäätiö. Kodin saattohoitoon erityiskoulutettu hoitohenkilökunta on keskittynyt hoitamaan vaikeaa sairautta sairastavia ihmisiä silloin, kun hoidon painopiste on siirretty oireita lievittävään hoitoon ja valmistaudutaan ihmisen kuolemaan.

- LähiTapiola Loimi-Häme haluaa olla tukemassa paikallista hyvinvointia. Elämänturvayhtiönä meille on tärkeää, että voimme auttaa toiminta-alueellamme olevaa Koivikkosäätiötä heidän tarvitsemallaan taloudellisella tuella, sanoo LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola.

Hyvällä saattohoidolla suojellaan jäljellä olevaa elämää. Potilaat ovat eri ikäisiä aikuispotilaita, jotka sairastavat esimerkiksi syöpää, keuhkoahtaumatautia, sydämen vajaatoimintaa tai etenevää hermostosairautta. Hyvä oirehoito mahdollistaa potilaalle elämänlaatua ja voimavaroja keskittyä läheisten kanssa tärkeisiin viimeisiin yhteisiin hetkiin. Valtaosa Koivikko-kodin saattohoidossa olevista potilaista on vuodepotilaita. Hoitoaika on keskimäärin 2-3 viikkoa.

Saattohoitokodin toiminta perustuu tällä hetkellä osin kuntien maksutuloihin ja osin lahjoitusvaroihin jokaisessa maan neljästä saattohoitokodista. Kanta-Hämeessä saattohoitokodin toiminnasta hyväntekeväisyydellä rahoitetaan vuosittain 10-15 prosenttia.

LähiTapiolan lahjoitus kohdistuu hoitotarvikkeisiin, jotka ovat keskeinen osa jokapäiväistä potilaan hoitamista ja hänen hyvinvointinsa ja elämänlaatunsa tukemista silloin, kun elämää on jäljellä enää vain hyvin vähän.

- Kuoleman läheisyydessä ihminen on hauraimmillaan, ja toisten ihmisten hoitavien käsien kohteena. Laadukkaat hoitotarvikkeet ovat osa elämänkaaren viimeisiä palveluksia ihmiseltä ihmiselle, elämänturvaa. Koivikkosäätiö kiittää sydämestään LähiTapiolaa vaativan ja ainutlaatuisen saattohoitotyön tukemisesta, säätiön toimitusjohtaja Riikka Koivisto sanoo.