LähiTapiolan Tampereen Kansi ja Areena -hanke toteutuu – "Uudistaa merkittävästi palvelutarjontaa"

15.1.2018 - Uutinen

Kansi ja Areena -hankkeen toteutuminen Tampereen ydinkeskustaan rautatieaseman läheisyyteen on varmistunut.

Sijoittajaryhmä, johon kuuluvat LähiTapiola-ryhmä, OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt ja SRV, allekirjoitti Tampereen Kansi ja Areena –hankkeen yhteisyrityssopimuksen lokakuussa 2017. Samassa yhteydessä SRV allekirjoitti monitoimiareenan osakassopimuksen projektiyhtiön puolesta Tampereen kaupungin kanssa.

Näiden allekirjoitusten yhteydessä todetut sopimusten ehdot, monitoimiareenalle myönnetty 18 miljoonan euron valtiontuki sekä muut ennakkoehdot ovat lopullisesti täyttyneet ja hankkeen toteutuminen on nyt varmistunut. Lisäksi monitoimiareenan omistajaksi tuleva SRV:n, hankkeen sijoittajakumppanien ja Tampereen kaupungin omistama yhteisyritys allekirjoitti 12. tammikuuta rahoitussopimuksen areenan rahoittajien Nordean, OP Tampereen, Handelsbankenin ja LähiTapiolan (Yritysrahoitus I Ky) kanssa.

- Hankkeen toteutuminen on vihdoin varmistunut. Hanke uudistaa merkittävästi Tampereen keskustaa ja sen palvelutarjontaa. Sijoituksellisesti se on mielenkiintoinen sijaintinsa, monipuolisten toimintojensa, korkealaatuisen asumisen ja liiketoimintapuitteidensa ansiosta, LähiTapiolan Kiinteistövarainhoidon toimitusjohtaja Vesa Immonen sanoo.

Kansi ja Areena -hanke liittää yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen ja alue muodostaa uudenlaisen hybridikorttelin, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja Suomen suurin, noin 13 000 katsojapaikan urheilu- ja tapahtuma-areena.

Hankkeen aikataulu ja kokonaisarvo ovat tarkentuneet suunnittelutyön aikana. Tämän hetkisen aikataulusuunnitelman mukaan koko kokonaisuus valmistuu vuonna 2024. Hankkeen kokonaisarvoksi on tarkentunut noin 550 miljoonaan euroon, josta 1. vaiheen investointisopimuksen osuus on noin 340 miljoonaa euroa. SRV, LähiTapiola-ryhmä ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt muodostavat hankkeen sijoittajaryhmän tasaosuuksin.

Sijoittajaryhmä yhdessä Tampereen kaupungin kanssa muodostaa areenakonsortion, joka rakennuttaa monitoimiareenan ja harjoitushallin. Sijoittajaryhmä rakennuttaa lisäksi hankkeen muut osat eli asuintornit, hotellin, toimisto- ja liiketilat sekä pysäköintihallin. Kokonaisuuteen kuuluu myös kuuden asuinkerrostalon rakennuttaminen Ranta-Tampellaan.