Aleksi, 26, sai äkilliseen tapaturmaan nopean avun TerveysHelpistä – uusi Terve! -palvelu on tarkoitettu kaikille

4.1.2018 - Terveys

Terveysvakuutus LähiTapiola

LähiTapiolan uudenlainen Terve! -palvelu mahdollistaa terveyden vakuuttamisen kaikille suomalaisille. Neljä esimerkkitapausta avaavat vakuutuksen kattavuutta.

LähiTapiolan Terveysvakuutuksen ottamiseen ei tarvita terveysselvitystä, eikä siinä ole rahallista omavastuuta tai urheilurajoituksia. Vakuutus vastaa suomalaisten tarpeisiin ja kysyntään.

- Terveys on arjessa ja elämässä usein tärkeintä, kun sitä kysytään suomalaisilta. Terveydessä suomalaisten huolenaiheena on riittävän nopea hoitoon pääsy lääkärille omalla, läheisten tai toisella paikkakunnalla asuvien vanhempien kohdalla. Yleislääkäritasoinen terveydenhoito terveyskeskuspalveluna on usein saatavilla vain arkisin ja virka-aikaan, LähiTapiolan hankejohtaja Kari Lintunen kuvailee.

Sairausvakuutus on vain joka viidennellä

Tähän asiakastarpeeseen syntyi Terve! -palvelu. Se tarjoaa nopean sairauden tai tapaturman sattuessa nopean diagnoosin ja hoitoon pääsyn, sekä tukea sairauksien ennaltaehkäisyyn. Terve! sisältää Terveysvakuutuksen sekä TerveysHelppi-mobiilisovelluksen, joka avaa etähoitoyhteyden terveydenhuollon ammattilaisiin.

- Moni suomalaisista kuuluu työterveyden piiriin, mutta se ei ole aina kuitenkaan riittävän laaja, eikä sen piiriin kuulu mm erikoislääkärin diagnoosi ja tutkimukset. Sairaskuluvakuutus taas on vain viidesosalla suomalaisista. Osa suomalaisista ei voi aiempien sairauksiensa tai ikänsä vuoksi saada sairauskuluvakuutuksia, kertoo Lintunen.

Digitaalinen etähoito ja e-reseptipalvelut sekä LähiTapiolan valtakunnallinen hoitolaitosverkosto varmistavat hoitoketjun nopean käynnistymisen eri vuorokaudenaikoina ja myös viikonloppuisin.
TerveysHelpistä ohjataan myös tarvittaessa erikoissairaanhoitoon, jolloin asiakas voi käyttää julkisen terveydenhuollon potilaan valinnanvapautta, Kaikki hoitopalvelut tuotetaan suorakorvauspalvelulla, joten asiakkaan ei tarvitse käyttää omaa rahaa asioidessaan hoitopalvelussa.

Miten uudenlainen terveysvakuutus sitten eroaa perinteisestä sairauskuluvakuutuksesta?

- Terve! palvelun ottamiseen ei tarvita terveysselvitystä, siinä ei ole rahallista omavastuuta eikä urheilurajoituksia ja se myönnetään kaikenikäisille suomalaisille. Se on myös hintansa puolesta useampien suomalaisten ulottuvilla, sillä hinnoittelu alkaa edullisimmillaan alle kymmenen euron kuukausihinnasta, Lintunen tiivistää.

Näin vakuutus toimii suomalaisilla käytännössä:

Aleksi, 26 vuotta, Hämeenlinna:

Aleksille vakuutus soveltuu hyvin, koska siinä ei ole urheilurajoituksia ja hän arvostaa terveyspalveluissa nopeutta ja vaivattomuutta, mutta hänen työpaikkansa ei tarjoa laajaa työterveyshuoltoa.

Aleksin Terve! maksaa 9,03 € / kk, kun vakuutusmäärä on 1000 € vuodessa.

Aleksi sai koriskentällä käsivamman. TerveysHelpin sairaanhoitaja varasi ajan ortopedille ja magneettikuvaukseen. Käsi ei onneksi vaatinut leikkausta vaan Aleksi selvisi käsituella ja fysikaalisella hoidolla. Terveysvakuutus korvasi TerveysHelpin, käynnin ortopedillä ja magneettikuvauksen, yhteensä 445 €. Fysikaalisesta hoidosta Aleksi maksoi itse LähiTapiolan edullisilla sopimushinnoilla 63 €.

Timo, 66 vuotta, Lahti:

Timolle vakuutus soveltuu hyvin, sillä se on eläkeläiselle edullinen tapa vakuuttaa terveyttä. Vakuutusta varten ei myöskään tarvitse terveysselvitystä.

Timon Terve! maksaa 33,69 € / kk, kun vakuutusmäärä on 1000 € vuodessa.

Lastenlasten vierailun jälkeen Timolle nousi kuume ja kurkku tuli kipeäksi. Timo soitti TerveysHelppiin. Puhelun aikana Timo sai lähetteen laboratorioon. Tuloksista selvisi ärhäkkä nielutulehdus. TerveysHelpin lääkäri soitti Timolle ja määräsi antibiootin sähköisellä reseptillä lähiapteekkiin. Iloinen yllätys Timolle oli se, että TerveysHelpistä soitettiin vielä viikon päästä ja kysyttiin vointia. Paraneminen alkoi yhdellä soitolla TerveysHelppiin. Timolle jäi maksettavaksi ainoastaan lääkärin määräämät lääkkeet, kun terveysvakuutus korvasi muun.

Jonna, 26 vuotta, Helsinki:

Jonnalle vakuutus soveltuu, koska se on opiskelijalle edullinen vaihtoehto.

Jonnalle Terve! maksaa 7,70 € / kk, kun vakuutusmäärä on 500 euroa vuodessa.

Jonnan alavatsa oli oireillut. Kipujen ja tihentyneiden vessassa käyntien takia Jonna soitti TerveysHelppiin. Palvelun ammattilainen haastatteli Jonnaa ja vahvisti, että kyse oli todennäköisesti virtsatieinfektiosta, joka voidaan hoitaa etälääkäripalvelussa. Jonna sai etälääkäriltä e-reseptin ja haki lääkkeet lähiapteekista. Iloinen yllätys oli se, että kaikki hoitui etälääkärissä ilman vastaanottokäyntiä. Terveysvakuutus korvasi etälääkärin 36,90 € ja Jonna maksoi vain lääkärin määräämät lääkkeet.

Milla, 34 vuotta ja Matias, 8 vuotta, Rovaniemi:

Millalle Terve! soveltuu hyvin, koska yksinhuoltajalle se on edullinen tapa vakuuttaa itsensä ja lapsensa ja tuo turvaa perheelle.

Matiaksen Terve! maksaa 14,15 € / kk, kun vakuutusmäärä on 500 € vuodessa.

Vesirokko oli nostanut Matiakselle kovan kuumeen. TerveysHelpin sairaanhoitaja kertoi, että Matias pääsee nopeasti lääkäriin tutkimuksiin ilman kuluja ja omavastuuta. Lääkäri määräsi kuumetta alentavan lääkkeen. Milla sai lääkärintodistuksen ja pystyi jäämään kotiin Matiaksen kanssa. Terveysvakuutus mahdollisti, että lääkärissä ei tarvinnut jonottaa eikä lääkärissäkäynnistä maksaa. Terveysvakuutus korvasi lääkärikäynnin 44,70 €. Maksettavaksi jäi vain lääkärin määräämä lääke.

Terveysvakuutuksen esimerkkien hinnat on laskettu ilman keskittämisalennuksia. Keskittämällä asioinnin LähiTapiolaan sen voi saada halvemmallakin: vakuutusmaksuista saa jopa 17 % alennuksen ja lisäksi jopa 5 % S-ryhmän Bonusta.