LähiTapiola Varainhoitoon kaksi uutta ekonomistia – "Oman talouden ennakointi on kansalaistaito"

8.12.2017 - Talous

LähiTapiola Varainhoito vahvisti talousosaamistaan 1.12. alkaen kahdella uudella ekonomistilla. LähiTapiola panostaa yhä enemmän asiakkaidensa säästämisen ja oman talouden ennakoinnin palveluihin, joiden tueksi perustettiin täysin uusi yksityistalouden ekonomistin tehtävä.

LähiTapiola Varainhoidossa aloittivat 1. joulukuuta Hannu Nummiaro sekä Jyri Kinnunen. Pääekonomisti Jari Järvinen on uusista valinnoista iloinen.

- Olen erittäin innostunut saadessamme Hannun ja Jyrin kaltaiset osaajat tiimiimme. Haluamme tarjota asiakkaillemme yhä parempia säästämisen ja sijoittamisen palveluita sekä vahvaa asiantuntemusta. Elämänturvayhtiönä tehtävämme on auttaa suomalaisia kohti omavaraisuutta, sanoo LähiTapiolan pääekonomisti Jari Järvinen.

Kauppatieteiden maisteri ja diplomi-insinööri Hannu Nummiaro, 44, on nimitetty yksityistalouden ekonomistiksi. Ennen siirtymistään LähiTapiola Varainhoitoon Hannu työskenteli riskienhallintatehtävissä Säästöpankkiliitossa. Aikaisemmin hän on työskennellyt yli 10 vuotta Ilmarisessa sijoitustutkimuksen, sijoitussuunnittelun ja salkunhoidon strategina.

- Säästäminen ja oman talouden ennakointi ovat jokaiselle tarpeellisia kansalaistaitoja. Arjen pyörityksessä on harvoin aikaa ja energiaa tutustua asioihin kunnolla. Parasta työssäni on olla apuna kotitalouksille, jotka haluavat välttää oman taloutensa sudenkuopat, Nummiaro sanoo.

Lue Hannu Nummiaron vinkit veronpalautusten käyttämiseen täältä.

Kauppatieteiden tohtori Jyri Kinnunen, 35, nimettiin rahoitusmarkkinaekonomistiksi. Jyri on työskennellyt tutkijatohtorina Suomen Akatemian tutkimusprojektissa Hanken Svenska handelshögskolanin palveluksessa.

Kinnunen on myös toiminut rahoitusmarkkinoiden tutkijana Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja vierailevana tutkijana Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitoksella. Tutkimuksissaan Kinnunen on erikoistunut rahoituksen hinnoittelumalleihin ja rahoitusmarkkinoiden toimintaan.

Lue Jyri Kinnusen blogikirjoitus Suomen arvopaperimarkkinoiden kehityksestä täältä.

LähiTapiola Varainhoidon ekonomistit ja salkunhoitajat bloggaavat LähiTapiolan uutishuoneessa säännöllisesti talouteen, säästämiseen sekä sijoittamiseen liittyvistä aiheista.

Kaikki uutishuoneen blogit löydät täältä.