LähiTapiolan uudet markkinarahastot haastavat perinteisiä indeksirahastoja

30.11.2017 - Talous

LähiTapiola lanseeraa uudenlaiset indeksituottoa tavoittelevat markkinarahastot, jotka sijoittavat valituille osakemarkkinoille kustannustehokkaasti ja laajasti hajauttaen.

Ensi vaiheessa aloittavat USA ja Eurooppa -markkinarahastot. Samalla LähiTapiola uudistaa samoille markkinoille sijoittavien aktiivisten rahastojensa sijoituspolitiikkaa.

- Markkinarahastoissa tavoittelemme Euroopan ja Yhdysvaltain osakemarkkinoiden tuottotasoa. Lähtökohtaisesti indeksejä seuraavat rahastot ovat aina pienellä takamatkalla tavoitteestaan rahastojen pientenkin kulujen vuoksi, sanoo LähiTapiolan markkinarahastoista vastaava salkunhoitaja Anssi Wartiainen.

- Markkinarahastoissa otamme perinteisistä indeksituotteista poiketen hieman tasapainoisemman jakauman salkun sisällä. Salkkumme ei ole samalla tavalla tarkasti keskittynyt tiettyihin yrityksiin kuin markkina keskimäärin.

LähiTapiola USA Markkina ja Eurooppa markkina -rahastot sijoittavat Euroopan ja USA:n osakemarkkinoille hyvin hajautetusti satoihin yrityksiin ja kustannustehokkaasti. Nettotuotto-odotus rahastoille on noin 5,0 % vuodessa. Merkintä- ja lunastuspalkkio rahastoille on 0 %, hallinnointi- ja säilytyspalkkio 0,3 % vuodessa.

- Asiakkaamme ovat toivoneet meiltä markkinarahastojen kaltaisia ratkaisuja. Rahastot sopivat esimerkiksi hyvin hajautetun osakesalkun ytimeksi, jolloin salkkua voi täydentää LähiTapiolan yritysvalintaan perustuvilla rahastoilla, Wartiainen kertoo.

LähiTapiola uudistaa USA- ja Eurooppa -rahastojensa sijoituspolitiikkaa

LähiTapiola uudistaa samalla Euroopan ja Yhdysvaltain markkinoille sijoittavien aktiivisten rahastojensa sijoituspolitiikkaa.

- Keskitymme jatkossa USA:n ja Euroopan markkinoilla rahastosijoituksissamme yhä vahvemmin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, sanoo LähiTapiola Varainhoidon salkunhoidosta ja vastuullisesta sijoittamisesta vastaava johtaja Outi Kalpio.

- Olemme poimineet rahastoihimme noin 30-40 ketterää ja innovatiivista yritystä, joilla näemme hyviä kasvumahdollisuuksia. Rajallinen määrä yhtiöitä mahdollistaa sijoituskohteiden syvällisen tuntemisen, niin tuotto- kuin riskimielessä. Alhaisella kieronopeudella pidetään kaupankäyntikulut kohtuullisina. Myös vastuullisen sijoittamisen periaatteet toteutuvat aktiivisesti hoidetuissa salkuissa.

LähiTapiolan uudet markkinarahastot:

LähiTapiola USA Markkina on Yhdysvaltain osakemarkkinalle sijoittava osakerahasto. Rahasto sijoittaa maan 400:n markkina-arvoltaan suurimpaan yritykseen. Rahaston suurimmat sijoituskohteet ovat maailman suurimmat teknologiayhtiöt Apple ja Microsoft, sekä yhteisöpalvelu Facebook.

Tutustu LähiTapiola USA Markkina -rahastoon täällä.

LähiTapiola Eurooppa Markkina on Euroopan osakemerkinoille sijoittava osakerahasto. Rahasto sijoittaa maanosan 300:n markkina-arvoltaan suurimpaan yritykseen. Rahaston suurimmat sijoituskohteet ovat maailman suurin ruoka- ja juomayhtiö Nestle SA, maailmanlaajuinen pankkikonserni HSBC Holdings Plc ja maailman toiseksi suurin lääkeyhtiö Novartis AG. Suomalaisia yrityksiä rahastossa on 12, suurimpana Nokia sijalla 70.

Tutustu LähiTapiola Eurooppa Markkina -rahastoon täällä.