Uusi digitaalinen rahoituspalvelu maatiloille

22.11.2017 - Talous

LähiTapiola LokalTapiola

Uusi digitaalinen rahoituspalvelu ratkoo maatilojen tukimaksujen viivästymisiä.

Viime vuosina maatilatukien maksujen viivästymiset ovat aiheuttaneet monilla maatiloilla ongelmia. Pahimmillaan tuen hakemisen ja maksun välillä on ollut jopa vuoden viive. Fundun uuden maatilarahoitus.fi-palvelun kautta maatilat voivat helposti hakea rahoitusta EU-tukien hakemuksen ja maksatuksen väliajalle sekä täydentävää rahoitusta maatilojen investointeihin.

Tukirahoituksessa maatilalle myönnetään lainaa tukipäätöstä vastaan ja lainan takaisinmaksu tapahtuu vasta sitten, kun MaVi maksaa tuet maanviljelijöille.

- Tukien maksatuksissa on monesti viiveitä, ja maatilojen kassatilanteen helpottamiseksi tukirahoitus soveltuu mainiosti. Maatilojen kannalta laina on riskitön, koska lainan takaisinmaksuvelvoite on vasta sen jälkeen, kun viranomainen tekee maksatuksen, taustoittaa Fundun toimitusjohtaja Sakari Korpela.

Palvelu on toteutettu yhteistyössä LähiTapiolan kanssa, joka ryhtyy vaiheistetusti tarjoamaan rahoitusratkaisua omille maatila-asiakkailleen.

- Haluamme palvella maatiloja entistä monipuolisemmin. Fundulla on jo pitkä kokemus julkisten tukien välirahoittamisesta, mistä syystä yhteistyö on luonnollista. Tällainen siltarahoitus ratkaisee asiakkaidemme ongelmia kertoo LähiTapiolan johtaja Petri Pitkänen.

Lisätietoa:

www.maatilarahoitus.fi
- Fundu Platform Oy:n ylläpitämä rahoituskanava maatiloille

Fundu Platform Oy

- Perustettu 2014
- Ylläpitää sijoitusalustaa osoitteessa www.fundu.fi
- Perustajaosakkaat IT-alan, B2B-myynnin ja juridiikan huippuammattilaisia
- Finanssivalvonta rekisteröinyt joukkorahoituksen välittäjäksi lokakuussa 2017
- Työntekijöitä 15
- Rekisteröityneitä käyttäjiä 5600, joista useita ammattimaisia sijoittajia
- Suurin omistaja LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö