LähiTapiola vahvistaa osaamistaan ja tuo uusia palveluita maatila- ja metsätalous-asiakkaille

6.10.2017 -

LähiTapiola vahvistaa maatila- ja metsätalousliiketoiminnan asiantuntemustaan uusien palveluiden kehittämiseksi ja muuttuviin asiakastarpeisiin vastaamiseksi. Sekä maatilayrittämisessä että metsätaloudessa pitkään jatkunut rakennemuutos jatkuu myös tulevina vuosina. Tuotannon keskittyminen yhä harvempien käsiin asettaa uusia vaatimuksia niin viljelijöille kuin LähiTapiolalle.

LähiTapiolan maatila-asiakkaiden uusien palveluiden kehityspäällikkönä aloittanut MTT Sami Myyrä näkee maatilayrittäjien riskienhallinnan vaativan uusia palveluita.

- Maatilayrittäjien näkökulmasta rakennemuutos jatkuu ja koko toimiala muuttuu. Tähän muutokseen vastaamme uusilla kokonaisvaltaisilla palveluilla. Viime vuonna vahvistimme maatilayrittäjien taloudellisten riskien hallintaa satovahinkovakuutuksella. Jatkamme palvelukehitystä sato- ja hintariskien hallintaan ja uusia palveluita on luvassa lähiaikoina, kertoo kehityspäällikkö Sami Myyrä.

Myyrä siirtyy LähiTapiolaan Luonnonvarakeskuksesta (LUKE), jossa hän on työskennellyt yritys- ja tuotantotalouden professorina. Hän on toiminut myös Helsingin yliopistossa sekä maatalouden liiketaloustieteen että maatalouspolitiikan vt. professorina.

- Uudistumme perinteisestä vahinkojen korvaajan roolista elämänturvayhtiöksi ja tämä näkyy myös maa- ja metsätalousliiketoimintamme osaamisen vahvistamisena ja uusina palveluina. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua turvallisuuden, talouden ja terveyden saralla, kertoo LähiTapiolan maatila- ja metsäasiakkuuksista vastaava johtaja Petri Pitkänen.

LähiTapiola panostaa vahvasti myös metsäasiakkaisiinsa ja heidän uusiin palveluihin. MMM Marika Makkonen on aloittanut metsäasiakkaiden kehityspäällikön tehtävässä. Hän vastaa LähiTapiola-ryhmän metsätalousliiketoiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Marika siirtyy tehtävään VTT:ltä, jossa hän on työskennellyt asiantuntijana organisaatioiden uudistaminen ja liiketoiminnan kehittäminen -yksikössä. MMM Joonas Isotalo on aloittanut maatila-asiakkaiden palvelujen kehityspäällikkönä.