Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Lähdetkö autolla joululomalle Lappiin? - 5 vinkkiä matkan turvaksi

23.12.2016 -

Moni suomalainen istuu joululomilla pitkiäkin matkoja autossa sukulaisten luo matkatessa. Tässä LähiTapiolan vinkkilista kaikille Lappiin matkaajille.

1. Tankkaa auto talvipolttoaineella. Varsinkin auto-junalla matkustavien kannattaa tankata talvidieselit jo valmiiksi lähtöpaikassa.

2. Tarkista akku. Ota mukaan myös mahdollinen lämmittimen johto.

3. Varaudu kelivaihteluihin. Joululiikenteeseen ja pitkään ajomatkaan mahtuu erilaisia kelejä; plussaa ja miinusta. Varaa autoon lämmin takki ja jalkineet kaikille matkustajille.

4. Varo poroja. Tarkkaille tienreunoja Lappiin saavuttaessa. Jos reunoilla näkyy poron jälkiä, varaudu äkkipysähdykseen. Porovahinkoja on syksyn aikana ollut paljon, ja porot ovat liikkeellä.

5. Maltti on valttia. Lapissa on nyt turisteja ennätysmäärä ja hekin liikkuvat autolla. Osa on tottumattomia talviliikenteeseen, joten varauduthan ruuhkiin ja muistathan turvavälit.

Tarvitsetko liikenne-, koti- tai matkatilanteessa apua välittömästi? Hätäpalvelu auttaa LähiTapiolan asiakkaita 24 h /vrk numerossa +35880004531

Autoliiton Operaatio Lumihiutale auttaa vuodenvaihteen liikenteessä. Soita numeroon 0200 8080 (1,95 €/min + mpm tai pvm, jonotus on maksuton).

Vinkit kokosi LähiTapiola Lappi.