Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tietoturvavakuutus LähiTapiolan yritysasiakkaiden palveluvalikoimaan

1.12.2016 -

LähiTapiola laajentaa yritysasiakkaiden palveluaan tietoturvavakuutuksiin. Kattava tietoturva on paras tapa suojautua kyberuhilta, mutta hyökkäysmenetelmien jatkuvasti kehittyessä yritysten kannattaa varautua uhkiin myös vakuutuksin. Tietoturvavakuutuksen avulla mahdollisen hyökkäyksen vaikutukset voi minimoida ja varmistaa liiketoiminnan jatkuvuuden.

Kyberuhat ovat yrityksille arkipäivää. Samalla kun hyökkäysmenetelmät kehittyvät, myös tietomurtojen määrä kasvaa. Palvelunestohyökkäyksen kaatama verkkokauppa, tietomurron yhteydessä varastettu asiakasdata tai muu vääriin käsiin joutunut aineisto voi aiheuttaa huomattavia vahinkoja yritykselle ja myös sen asiakkaille.

LähiTapiolan tietoturvavakuutus tarjoaa yritykselle kokonaisvaltaista huolenpitoa kyberhyökkäysten varalta.

”Tietoturvavakuutuksen avulla yritys voi varautua kyberhyökkäyksestä aiheutuvan häiriön minimointiin. Vakuutus kattaa tietomurtojen suoria taloudellisia seurauksia itselle sekä korvausvastuuta ulkopuolisia kohtaan. Vakuutukseen kuuluu myös ensiluokkainen IT-järjestelmätekninen tuki kyberhyökkäystilanteessa”, LähiTapiola Vahinkovakuutuksen Chief Underwriter Mikko Suomalainen kertoo.

Tietoturvavakuutus on suunnattu niin pk-yrityksille kuin suurille yrityksille.

Mitä tietoturvavakuutus korvaa?

LähiTapiolan tietoturvavakuutus korvaa esimerkiksi

• liiketoiminnan keskeytymisestä aiheutunutta taloudellista vahinkoa
• kriisinhallintakustannuksia, kuten
o vahingon rajoittamiseen liittyviä kustannuksia
o tietojen, ohjelmien ja verkkojen palautuskustannuksia
o vahingon torjumisesta tai rajoittamisesta aiheutuneita kustannuksia
o tiedottamiskustannuksia
o viestinnän ja maineenhallinnan konsultoinnin kustannuksia
• verkkovarkaudesta aiheutunutta taloudellista vahinkoa
• verkkokiristyksestä aiheutuneita kuluja
• korvausvastuuta esimerkiksi asiakas- ja henkilötietojen tietovuodoissa, palvelunestohyökkäyksissä, haittavirusten levittämisessä ja hakkeroinnissa
• verkossa julkaistujen tietojen vuoksi syntynyttä vahingonkorvausvastuuta
• tietovuotoon liittyvän viranomaismenettelyn kustannuksia.

Sen sijaan esimerkiksi henkilö- ja esinevahinkojen sekä liikesalaisuuksien tai aineettomien oikeuksien loukkaamisen korvaukset eivät kuulu tietoturvavakuutuksen piiriin.

Yhteistyössä Allianzin ja F-Securen kanssa

LähiTapiolan tietoturvavakuutus toteutetaan yhteistyössä maailmanlaajuisen Allianz-finanssiryhmittymän kanssa. Toinen keskeinen kumppani on kyberturvallisuustalo F-Secure, joka tutkii tietomurtotilanteen sekä auttaa vahinkojen rajaamisessa ja vahingosta toipumisessa, mikäli järjestelmiin hyökätään.

“Yrityksiin kohdistuvat hyökkäykset ovat yhä useammin tarkoin kohdennettuja ja hyvin suunniteltuja, mikä vaikeuttaa niiden havaitsemista. Tietomurtoja tapahtuukin myös yrityksissä, joissa tietoturva on hyvällä tasolla,” sanoo F-Securen riskienhallinnan ja hallinnollisen tietoturvakonsultoinnin johtaja Jani Kallio. ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että tietoturva-asiantuntijamme saavat olla mukana tarjoamassa uusia keinoja varautua tietoturvauhkiin sekä tukemassa tietomurron kohteeksi joutuneita yrityksiä yhteistyössä LähiTapiolan kanssa.”

”Vuonna 2018 astuu voimaan EU:n tietosuojauudistus, jonka mukaan tietovuodoista täytyy ilmoittaa muun muassa valvontaviranomaiselle. Tietosuojan laiminlyönneistä voi tällöin koitua hallinnollisia maksuja. Kattava tietoturva ja tietoturvavakuutukset ovat hyvä tapa valmistautua uudistukseen”, LähiTapiolan Mikko Suomalainen summaa.

Lisätiedot:

Chief Underwriter Mikko Suomalainen, LähiTapiola, puh. 040 506 9279, sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

www.agcs.allianz.com

www.f-secure.com