Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola mukana SPR:n Iloa ystävyydestä -tapahtumissa

11.2.2016 -

Yhteiskunnassamme on yhä enemmän vanhoja ihmisiä, jotka kärsivät yksinäisyydestä. Yksinäisyys vaikuttaa terveyteen, sosiaaliseen hyvinvointiin ja arjen turvallisuuden tunteeseen. Moni yksin kotonaan tai laitoksessa asuva ikäihminen jäisi ilman juttuseuraa ja ulkoiluapua, jos vapaaehtoisia ei olisi. Ystävää voi kaivata myös nuori, maahanmuuttaja, vammainen tai mielenterveyskuntoutuja.

Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnalla on tärkeä rooli yksinäisyyden lievittämisessä ja yhteisöllisyyden vahvistamisessa. Vapaaehtoinen ystävätoiminta lähtee paikallisista tarpeista ja toimii osana suomalaista hyvinvointiverkostoa. Punaisen Ristin ystävätoiminnassa on mukana 8 200 vapaaehtoista. Vuosittain Punaisen Ristin ystävätoiminnasta saa avun 26 000 ihmistä ja se tavoittaa kaikista yksinäisimpiä ikäihmisiä.

LähiTapiola on ollut Punaisen Ristin yhteistyökumppani vuodesta 2002, ja ystävätoiminnan pääyhteistyökumppani vuodesta 2006. Yhteistyön perustana ovat yhteensopiva arvomaailma ja halu tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä. SPR:n ystävätoiminnan tukeminen on LähiTapiolalle konkreettinen tapa toteuttaa yhteiskuntavastuuta.

Ystävänpäivän tapahtumia ympäri Suomen

Ystävätoimintaa tehdään tunnetuksi Iloa Ystävyydelle -tapahtumissa, joita järjestävät paikalliset SPR:n piirit ja osastot ystävänpäivän alla helmikuussa ympäri Suomea. Tapahtumat ovat yleisölle avoimia. Tapahtumat järjestetään LähiTapiolan tuella.

Lähimmän tapahtuman voi etsiä täältä: www.punainenristi.fi/tapahtumat.

Lue lisää:
www.oleystava.fi
www.punainenristi.fi

LISÄTIETOJA
LähiTapiolan viestintä
Mediapäivystys
puh. 040 183 5806